Urkullu autoritza l’accés als documents de mediació de l’Arxiu Tarradellas a Poblet

El lehendakari admet que sobretot darrerament repsol·licituds de consulta del material

26 julio 2020 19:10 | Actualizado a 26 julio 2020 19:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El lehendakari Iñigo Urkullu ha autoritzat que es pugui accedir a la documentació sobre la seva aportació mediadora en el procés sobiranista, que inclou, entre d’altres documents, cartes, correus electrònics i anotacions.

El Govern Basc va donar a conèixer ahir diumenge que Urkullu va remetre aquesta setmana cartes a l’Arxiu Històric d’Euskadi, la Fundació Sabino Arana i l’Arxiu Montserrat Tarradellas ubicat al Monestir de Poblet, on estan dipositats aquests documents, per permetre que es puguin consultar.

En aquestes cartes, el lehendakari recorda que el 27 de febrer de 2019, la vigília de la seva compareixença com a testimoni davant del Tribunal Suprem en el judici del procés, va enviar una còpia de tota aquesta documentació relativa a la seva «participació en l’anomenat procés de Catalunya», una documentació que va completar més endavant, el 21 de gener d’aquest any.

El també president del PNB explica que especialment en les últimes setmanes està rebent «sol·licituds de consulta» d’aquesta documentació, que consta d’uns 300 apunts, i que per això ha estimat «convenient» permetre la seva consulta des del passat dia 23 de juliol.

Aclareix el polític nacionalista basc que els documents que es podran consultar «amb llibertat» són els que es refereixen a les seves «pròpies aportacions», i no els que contenen informació sobre les reunions i els contactes que va mantenir amb altres persones, ja que, en aquest cas, per a una consulta requerirà «l’autorització expressa» dels interlocutors. En aquests documents es detallen, entre altres, contactes amb els llavors president de Govern espanyol, Mariano Rajoy; el llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont; i altres personalitats, com el llavors conseller Santi Vila, empresaris i representants de l’Església.

Comentarios
Multimedia Diari