Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Vox i el PP veten revistes en català a la biblioteca de Borriana (Castelló)

  ‘Cavall Fort’, ‘Enderrock’, ‘El Temps’ i altres revistes retirades. El nou regidor de Cultura, del partit d’ultradreta, assegura que les publicacions “promouen el separatisme”

  12 julio 2023 12:12 | Actualizado a 12 julio 2023 12:30
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Després del 28-M, els dos partits van arribar a un acord per governar al consistori, i la regidoria de Cultura ha quedat en mans dels ultres. El seu regidor, Jesús Albiol, ha assegurat que l’ajuntament “no seguirà promovent el separatisme català amb els diners” dels ciutadans.

  L’obsessió d’Albiol perquè es cancel·lin les subscripcions a les revistes en català no és nova. El gener del 2020, quan estava a l’oposició, ja va reclamar que es cancel·lessin les subscripcions a ‘Sàpiens’, ‘El Temps’ i ‘Llengua Nacional’ adduint que era “propaganda pancatalanista” que havia costat més d’11.500 euros a l’Ajuntament.

  Ara, després de les municipals, i amb el pacte de govern entre el PP i Vox que ha permès que els ultres entressin al govern de Borriana, Albiol ha anat per feina. “No som catalans de segona, som valencians i espanyols de primera”, ha assegurat el nou regidor de Cultura, dient que les revistes ‘Camacuc’, ‘Enderrock’, ‘Cavall Fort’, ‘El Temps’ i ‘Llengua Nacional’ se’n van “al carrer”. “Missió acomplerta”, afegeix a les xarxes socials.

  De fet, segons informen diversos mitjans, el regidor mateix va personar-se a la biblioteca municipal amb intenció de retirar les revistes de l’expositor. No ho va aconseguir, però, perquè el personal de l’equipament es va resistir a complir l’ordre fins que no arribés per escrit. “Trist i preocupant, però trobarem maneres d’arribar als nens”, afirmen des de ‘Cavall Fort’.

  La decisió de l’Ajuntament de Borriana de cancel·lar les subscripcions a les publicacions infantils, musicals i setmanaris en català ja ha rebut resposta per part d’algunes de les revistes. Des de ‘Sàpiens’ s’han ofert a fer-li arribar gratuïtament la revista. “Si és per qüestions econòmiques, li podem fer arribar sense cost; estem segurs que llegir l’ajudarà”, li diuen des de xarxes al regidor de Cultura.

  A més, la revista també s’ha compromès a oferir una subscripció gratuïta a totes les entitats de Borriana que els hi demanin. “La llengua i la cultura no han de ser mai eines d’enfrontament, sinó de concòrdia. Visca la cultura!”, assegura ‘Sàpiens’ a Twitter.

  “Al carrer! Que vol dir que els usuaris de la biblioteca pública municipal no ens puguin llegir, només perquè som revistes en català”, ha publicat ‘Cavall Fort’ per la seva banda a xarxes socials. “Trist i preocupant, però trobarem maneres d’arribar als infants perquè puguin continuar llegint i divertint-se en català”, afegeixen.

  Comentarios
  Multimedia Diari