ANC i Òmnium reparteixen un milió de paperetes del referèndum per votar l'1-O

Aquest matí, les dues entitats sobiranistes han organitzat actes per tot Catalunya amb el lema "Marató per la democràcia"

24 septiembre 2017 10:18 | Actualizado a 24 septiembre 2017 10:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han assegurat avui que estan repartint un milió de paperetes del referèndum sobre la independència de Catalunya perquè la gent pugui portar-les de casa si vol votar l'1 d'octubre, un referèndum suspès pel Tribunal Constitucional.

Aquest matí, les dues entitats sobiranistes han organitzat actes per tot Catalunya amb el lema "Marató per la democràcia", on s'ha animat als ciutadans a imprimir material de l'1-O com el que en les últimes setmanes han requisat la Guàrdia Civil i altres cossos policials.

A la plaça Universitat de Barcelona, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha anunciat als congregats que en acabar l'acte podien dirigir-se a les portes de la Universitat de Barcelona, on se'ls repartiria milers de paperetes.

Cuixart ha assegurat que "urnes, pancartes i cartells" s'han convertit en "l'arma més perillosa" de l'independentisme, pel que ha fet una crida als catalans a imprimir-los: "Per allò que ens reprimien en els anys 70 ens volen reprimir el 2017. No tingueu por".
Segons les entitats sobiranistes, s'estan repartint 100.000 paperetes a la plaça Universitat i un milió a tot Catalunya, amb la pregunta oficial del referèndum promogut pel Govern: "Voleu que Catalunya sigui un Estat independent en forma de república?".

El president de l'ANC, Jordi Sánchez, ha explicat posteriorment que el Govern "segur que garantirà" la presència de paperetes en els col·legis electorals previstos per al referèndum que vol celebrar l'1 d'octubre, però de tota manera els ciutadans ja les poden "portar des de casa".

Comentarios
Multimedia Diari