Així serà la manifestació de la Diada 2018

Es farà a la Diagonal de Barcelona des del Palau de Pedralbes fins a la plaça de les Glòries

06 julio 2018 16:35 | Actualizado a 17 julio 2018 11:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La manifestació de la Diada es farà a la Diagonal de Barcelona des del Palau de Pedralbes fins a la plaça de les Glòries, han anunciat aquest divendres en roda de premsa la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie; la vicepresidenta d'Òmnium, Marina Llansana, i el president de l'AMI, Josep Maria Cervera. 

També han presentat les samarretes per la marxa: són taronges --color de les brides de les urnes de l'1-O--, volen simbolitzar la transparència del procés sobiranista, i inclouen el lema 'Fem la República catalana' i un dibuix de la muntanya del Pedraforca. Els organitzadors han explicat que la marxa del dimarts 11 de setembre pretén ser una gran mostra de força inspirada en l'esperit de l'1-O. Paluzie ha afirmat que l'1-O van aconseguir exercir el dret a l'autodeterminació: "Ens vam reconèixer com un poble ferm, digne i valent, davant una repressió policial sense precedents en un referèndum". 

Per això ha cridat a participar en la manifestació perquè la ciutadania "defensi els resultats de l'1-O, ratificats el 21 de desembre" en les eleccions catalanes, i ha anunciat que en els propers dies obriran una pàgina web per registrar-se a l'acte. "L'11 de setembre volem fer patent que la força de la gent ens portarà a superar tots els obstacles", ha afegit la presidenta de l'ANC. 

Preguntada pels objectius de participació i per si temen una desmobilització de l'independentisme, ha contestat que no ho pensa, que estan començant a preparar els actes i que mobilitzar-se és el que "fa canviar les coses". "Com més gent vingui, aquest suport, demanda i exigència de fer efectiva la república tindrà més força", ha insistit la presidenta de l'entitat, que demana als representants polítics substanciar el projecte independentista.

Participació internacional

També ha explicat que estan treballant que participin en l'acte personalitats d'altres països que donin suport al projecte independentista i ha assenyalat a països com els Estats Units, Suïssa i Bèlgica, on hi ha "bastant suport". També ha anunciat una iniciativa que estan preparant per la qual catalans acolliran a casa seva persones d'altres països durant els dies anteriors i posteriors a l'11 de setembre, perquè puguin participar en la manifestació i viure uns dies a Catalunya amb la finalitat de "conèixer el que succeeix" de primera mà.

Paluzie ha recordat els sobiranistes empresonats --especialment els que han liderat les entitats independentistes: Carme Forcadell, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart-- i ha promès lluitar per la seva llibertat, però ha dit que "no cal oblidar que l'objectiu és fer la república".  També la vicepresidenta d'Òmnium, Marina Llansana, ha recordat els empresonats i ha assegurat que la Diada d'aquest any serà de "reivindicació de la democràcia i dels drets fonamentals" que considera vulnerats. 

Ha sostingut que en la Diada celebraran ja l'aniversari de l'1-O, però ha recordat que les entitats criden la mobilització permanent i ha destacat la propera cita fixada per les entitats: la manifestació del 14 de juliol a Barcelona per la "llibertat dels presos polítics". El president de l'AMI, Josep Maria Cervera, també ha animat a la participació amb "l'objectiu d'empènyer per construir la república catalana" i ha garantit el compromís d'alcaldes i regidors. 

Ha destacat la importància de la mobilització ciutadana, especialment a les portes de les eleccions municipals que se celebraran el 2019, per "mantenir les majories als plens". 

Comentarios
Multimedia Diari