Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Bisbes catalans demanen "una reflexió serena" sobre la presó dels consellers destituïts i els Jordis

Defensen la "legitimitat moral" dels partits que "es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles"

Diari de Tarragona

Whatsapp
Reunió dels bisbes catalans a Tiana el 16 de febrer del 2018

Reunió dels bisbes catalans a Tiana el 16 de febrer del 2018

Els bisbes de les diòcesis catalanes han demanat, a través d'una carta difosa aquest divendres al matí, "una reflexió serena sobre la presó preventiva d'alguns antics membres del govern i d'alguns dirigents d'organitzacions socials, sense entrar en debats jurídics".

Els prelats consideren que aquest pas és necessari per a "propiciar el clima de diàleg" que, a parer seu, "tant necessitem" i han subratllat que cal que es tinguin en compte "les circumstàncies personals dels afectats".

A més, han defensat la "legitimitat moral" dels partits catalans que "es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles i siguin defensades de forma pacífica i democràtica".

En aquest sentit, han assegurat que és necessari que "els parlamentaris escollits impulsin els mecanismes democràtics per a la formació d'un nou Govern" que actuï amb "sentit de responsabilitat envers tots els col·lectius del país, i especialment els més necessitats de superar les conseqüències de la crisi institucional, econòmica i social que vivim".

Els bisbes diuen que no poden "ignorar ni menystenir" que a Catalunya hi ha "un problema polític de primer ordre que obliga a cercar una solució justa mínimament acceptable per a tots".

I fan una "crida a tothom a fer un esforç per refer la confiança mútua dins d'una societat com la nostra en la qual es dona una gran pluralitat cultural, política i també religiosa".

"La cohesió social, la concòrdia, el sentir-nos propers els uns als altres i el respecte als drets de totes les persones que viuen a Catalunya han de ser un dels nostres objectius prioritaris en aquest moment", han subratllat.

Finalment, demanen als catòlics que "siguin instruments de pau i reconciliació enmig de la societat catalana" i que no deixin de pregar "per la pau i la justícia a Catalunya".

Comentarios

Lea También