Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Brussel·les no comenta l'anunci del referèndum

Considera que és assumpte "intern" de l'ordre constitucional a Espanya

Europapress

Whatsapp
Banderes europees davant de l'edifici de la Comissió Europea

Banderes europees davant de l'edifici de la Comissió Europea

La Comissió Europea ha reiterat aquest divendres que considera que el procés sobiranista de Catalunya és un assumpte "intern" de l'ordre constitucional d'Espanya i, per tant, no es pronunciarà sobre l'anunci de la data i la pregunta del referèndum. 

"La Comissió Europea mai comenta assumptes que pertanyen a l'ordre constitucional intern dels nostres Estats membres", ha declarat en una roda de premsa a Brussel·les el portaveu comunitari Alexander Winterstein, que no ha volgut fer més valoracions. 

El portaveu ha evitat així valorar les conseqüències de l'anunci ni donar una opinió sobre quin hauria de ser la resposta del Govern de Mariano Rajoy, mantenint-se així fidel a la cautela amb que l'Executiu comunitari reacciona davant qüestions que afecten els Estats membre. 

La posició comunitària no ha canviat en els últims anys i reitera la línia fixada el 2004 respecte a que un territori independitzat d'un Estat membre quedaria fora de la UE. 

Temas

Comentarios

Lea También