Colau insisteix en un pacte de govern amb ERC i PSC a l’Ajuntament de Barcelona

L’alcaldable de BComú diu que dins dels comuns hi ha un «acord unànime» per fer un govern tripartit d’esquerres

31 mayo 2019 07:47 | Actualizado a 31 mayo 2019 07:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcaldable de BComú, Ada Colau, va insistir ahir a fer un pacte de govern amb ERC i PSC a Barcelona. Colau ha apostat de nou per un govern tripartit d’esquerres que inclogui les dues formacions, que, segons han expressat els seus líders, s’exclouen entre elles. Amb tot, Colau segueix confiant en aquesta possibilitat. «Que sigui impossible no està escrit enlloc», va apuntar en una entrevista a ‘Els Matins’ de TV3. Colau, però, no va aclarir si acceptaria el suport del candidat de Barcelona pel Canvi-Cs, Manuel Valls, per ser investida com a alcaldessa. 

Va dir que l’oferta de Valls l’ha «sorprès» i va insistir que en els comuns hi ha un «acord unànime» per fer un govern amb PSC i ERC. Tampoc va aclarir, però, quina seria la posició dels comuns envers l’oferta de Valls, que permetria a BComú estar al govern de la ciutat durant quatre anys més.

L’alcaldessa en funcions descarta establir negociacions amb Manuel Valls

Colau va dir que BComú prioritza un acord amb ERC i PSC perquè és la majoria més àmplia -28 regidors de 41- que hi haurà en el nou Ajuntament. És per aquest motiu que ha apostat per «explorar» aquest pacte, malgrat que republicans i socialistes ja han expressat la voluntat de no governar junts. «L’ideal és que els acords siguin els més amplis i estables possibles», va defensar l’alcaldable de BComú. 

Malgrat l’oferta de Valls, Colau va descartar establir negociacions amb el candidat de Barcelona pel Canvi-Cs. Va dir que s’han intercanviat «missatges de cortesia», però que per «coherència» només parlarà amb partits d’esquerres. Amb Collboni, va dir que es reuniran en els pròxims dies. 

Colau va negar que estigui rebent pressions per acceptar el suport de Valls per evitar que Maragall sigui alcalde. Va reconèixer estar rebent «opinions de totes bandes», però va reivindicar la «capacitat d’independència de les pressions» que va dir que ha demostrat durant els quatre anys al capdavant de l’Ajuntament. 

Colau va assegurar que en la reunió de dimecres passat amb Maragall es van emplaçar a seguir negociant, però va negar que en la trobada parlessin que Maragall seria l’alcalde de la ciutat. És per aquest motiu que va demanar a l’alcaldable d’ERC que sigui «curós». «No es pot posar en boca dels altres això quan tot just hem començat a parlar», va dir Colau, que va mostrar la voluntat de seguir negociant t i «veure fins on arriben» les converses. 

L’alcaldable de BComú ha traslladat a Maragall que BComú descarta fer qualsevol pacte que inclogui JxCat. Durant l’entrevista, Colau va justificar l’exclusió de JxCat d’un possible acord en considerar que és «impossible» impulsar mesures com la regulació del turisme i els lloguers i la unió els tramvies per la Diagonal amb la formació liderada per Quim Forn i Elsa Artadi.

Comentarios
Multimedia Diari