Detingut a Santa Coloma de Farners per finançar l'ISIS

És un pare de família de 43 anys

19 mayo 2017 15:59 | Actualizado a 23 mayo 2017 09:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Guàrdia Civil va detenir ahir a Santa Coloma de Farners un marroquí de 43 anys per finançament del grup terrorista Estat Islàmic (ISIS). L’arrestat estava sent investigat per participar, amb dos dels seus germans detinguts al juliol de l’any passat, en una trama organitzada que, a través d’agències d’enviament de fons, feia arribar diners a combatents desplaçats a Síria i Iraq.

L’home estava «plenament integrat» en el municipi, segons el seu alcalde, Joan Martí, que explicà que té tres fills escolaritzats d’entre cinc i deu anys.

La Guàrdia Civil accedí al domicili de l’home, M. E. J., cap a les 06 hores, i en van sortir amb el detingut amb la cara coberta amb una jaqueta. L’alcalde Joan Martí confirmà que residia des de l’any 2000 a Santa Coloma de Farners, encara que va passar uns anys a Arbúcies. «La seva actitud no el feia sospitós de res», va dir l’alcalde.

Segons el Ministeri de l’Interior, l’operació la van dur a terme agents del Servei d’Informació de la Guàrdia Civil sota la direcció del Jutjat Central d’Instrucció número 1 i la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

La investigació va començar a principi del 2016 quan es va detectar l’enviament de fons a combatents enrolats a les files de l’ISIS amb presència a zona de conflicte d’un d’aquests germans establerts a Girona.

Per a l’operació es va comptar amb la col·laboració de l’Europol, que desplaçà una oficina mòbil per col·laborar amb els investigadors en l’anàlisi en temps real de les dades obtingudes.

Segons la investigació, les tasques de finançament de l’ISIS a què es dedicaven els tres germans la dedicaven, com una mena d’homenatge, a un quart germà que va morir lluitant a Palmira, Síria, a finals de l’any 2015. Aquest quart germà, exconductor d’autobusos i exempleat d’una gasolinera, va emigrar a Síria al febrer del 2015 amb la seva dona i els seus dos fills petits després de vendre la carnisseria halal que tenien a Arbúcies. Després de la seva mort en combat, la resta de germans el van considerar un màrtir.

Comentarios
Multimedia Diari