El Parlament anul·la per unanimitat les sentències polítiques del franquisme

El PPC hi ha votat a favor tot i que el PP va rebutjar el 2007 la llei de memòria històrica que les declarava il·legítimes

 

29 junio 2017 19:03 | Actualizado a 29 junio 2017 19:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Parlament ha aprovat per unanimitat anul·lar les sentències polítiques del règim franquista i declarar "il·legals" els tribunals de l'Auditoria de Guerra de l'Exèrcit d'Ocupació, anomenada posteriorment Auditoria de la IV Regió Militar, que va actuar a Catalunya del 1938 al 1978. La proposició de llei presentada per JxSí, CUP i CSQP també autoritza l'Arxiu Nacional de Catalunya a elaborar un llistat de condemnats. És dir, fer un registre dels 63.961 processos que van tenir lloc a Catalunya durant aquests quaranta anys.

El PPC hi ha votat a favor tot i que el 2007 els populars van votar al Congrés en contra la llei de memòria històrica que va declarar "il·legítims" els tribunals i les condemnes del franquisme. El diputat dels populars Fernando Sánchez ha defensat el vot a favor "per respecte a les víctimes i com un pas per aprofundir en el camí de la reconciliació que es va iniciar amb la transició". Just després d'aprovar-se la llei, diputats i representants de les entitats de memòria històrica han entonat 'Els Segadors'.

Comentarios
Multimedia Diari