El president de l'Eurocambra creu que una DUI seria 'gravíssim' i una 'provocació greu'

"Confio que al final prevalgui el sentit comú", ha afegit el polític italià, que ha reiterat el respecte de les institucions europees per l'Estat de dret i ordre constitucional a Espanya

10 octubre 2017 16:57 | Actualizado a 10 octubre 2017 17:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president del Parlament Europeu, el conservador italià Antonio Tajani, ha confiat aquest dimarts en què el president de la Generalitat,  Carles Puigdemont, no proclami la declaració unilateral d'independència (DUI), perquè fer-ho seria un fet "gravíssim" que podria entendre's com una "provocació greu". 

"Jo espero que les autoritats catalanes no procedeixin a una DUI perquè seria un fet gravíssim que sonaria com una provocació greu, també perquè la majoria de catalans està en contra de la independència", ha afirmat Tajani en declaracions a la Radio Vaticana. 

Tajani ha insistit que els catalans demanden una major autonomia però no defensen en la seva majoria la independència, perquè això provocaria una "ferida gravíssima" tant a Espanya com a Europa. 

"Confio que al final prevalgui el sentit comú", ha afegit el polític italià, que ha reiterat el respecte de les institucions europees per l'Estat de dret i ordre constitucional a Espanya. 

El desafiament independentista a Catalunya és vist amb "preocupació" des de la Unió Europea, però també com un assumpte "intern" que ha de resoldre Espanya, per la via del "diàleg". 

A més ha reiterat de les "conseqüències" que un territori abandoni un Estat membre, perquè això implicaria també "sortir de la Unió Europea i sortir de la seva moneda". "Tindria conseqüències econòmiques devastadores", ha resolt.  

Comentarios
Multimedia Diari