Els Mossos immobilitzen l’autobús transfòbic d’HazteOir i el fan fora

Retingut al dipòsit de Castellbisbal després que la policia l’aturi a Martorell, l’obliguen a retirar eslògans i dibuixos abans de fer-lo abandonar Catalunya, on volia fer una ruta propagandística

19 mayo 2017 15:58 | Actualizado a 23 mayo 2017 09:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Mossos d’Esquadra van immobilitzar i retirar de la via pública l’autobús transfòbic de la plataforma ultracatòlica HazteOir, d’acord amb la mesura cautelar adoptada per la conselleria d’Afers Socials i Família de la Generalitat, per vulnerar la llei catalana contra l’homofòbia.

Abans de les 14 hores, els Mossos que havien retingut a mig matí l’autobús al peatge de Martorell, van immobilitzar el vehicle i el van dur sota custòdia policial cap a un dipòsit que l’Ajuntament de Barcelona té a Castellbisbal.

La conselleria ha obert un expedient sancionador a la plataforma HazteOir, i li imposarà una multa de 1.700 euros, segons informà ahir a la nit TV3.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, explicà que els Mossos, després de retenir l’autobús, van identificar les tres persones que hi anaven, van comprovar els missatges impresos a la carrosseria, i van elaborar un informe. Amb tot aquest material, van redactar una acta que van traslladar al secretari general de la conselleria d’Afers Socials i Família.

Els Mossos també han notificat la presència a Catalunya d’aquest autobús transfòbic a la Fiscalia Especial contra l’Odi i la Discriminació, i, a instàncies del ministeri públic, han transmès la seva acta al jutjat d’instrucció número 3 de Madrid, que ja té obertes diligències sobre l’autocar.

Al vespre, els membres de l’entitat ultra van haver de retirar tots els adhesius abans de poder abandonar el dipòsit municipal i sortir de Catalunya.


Aldarulls a Pallejà i BCN
El portaveu de l’associació ultracatòlica HazteOir, Ignacio Arsuaga, havia anat prèviament en taxi a Pallejà, primera parada de la seva ruta per Catalunya. A Pallejà diversos manifestants el van increpar i li van donar empentes, i fins i tot li van llençar ous i quètxup, fins al punt que diversos policies el van haver de protegir. Quan els tres membres d’HazteOir que anaven a l’autobús –Arsuaga i dues persones més– van arribar a Barcelona, un grup d’activistes dels drets de les persones LGBTI els van seguir pels voltants de la Via Laietana, davant la qual cosa els perseguits es van refugiar en un bar i van avisar els Mossos. En sortir-ne, van rebre una pluja d’aigua, ous i pintura, per la qual cosa Arsuaga s’hi va encarar. Els Mossos van tornar a intervenir i van establir un cordó per separar als dos bàndols. Van dispersar algunes de les persones que protestaven contra l’autocar a empentes i a patacades, fins que han pogut assegurar que els membres d’HazteOir podien abandonar la zona en taxi.

Comentarios
Multimedia Diari