Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els Mossos immobilitzen l’autobús transfòbic d’HazteOir i el fan fora

Retingut al dipòsit de Castellbisbal després que la policia l’aturi a Martorell, l’obliguen a retirar eslògans i dibuixos abans de fer-lo abandonar Catalunya, on volia fer una ruta propagandística

EFE

Whatsapp
Els Mossos d’Esquadra van immobilitzar i retirar de la via pública l’autobús transfòbic de la plataforma ultracatòlica HazteOir, d’acord amb la mesura cautelar adoptada per la conselleria d’Afers Socials i Família de la Generalitat, per vulnerar la llei catalana contra l’homofòbia.

Abans de les 14 hores, els Mossos que havien retingut a mig matí l’autobús al peatge de Martorell, van immobilitzar el vehicle i el van dur sota custòdia policial cap a un dipòsit que l’Ajuntament de Barcelona té a Castellbisbal.

La conselleria ha obert un expedient sancionador a la plataforma HazteOir, i li imposarà una multa de 1.700 euros, segons informà ahir a la nit TV3.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, explicà que els Mossos, després de retenir l’autobús, van identificar les tres persones que hi anaven, van comprovar els missatges impresos a la carrosseria, i van elaborar un informe. Amb tot aquest material, van redactar una acta que van traslladar al secretari general de la conselleria d’Afers Socials i Família.

Els Mossos també han notificat la presència a Catalunya d’aquest autobús transfòbic a la Fiscalia Especial contra l’Odi i la Discriminació, i, a instàncies del ministeri públic, han transmès la seva acta al jutjat d’instrucció número 3 de Madrid, que ja té obertes diligències sobre l’autocar.

Al vespre, els membres de l’entitat ultra van haver de retirar tots els adhesius abans de poder abandonar el dipòsit municipal i sortir de Catalunya.


Aldarulls a Pallejà i BCN
El portaveu de l’associació ultracatòlica HazteOir, Ignacio Arsuaga, havia anat prèviament en taxi a Pallejà, primera parada de la seva ruta per Catalunya. A Pallejà diversos manifestants el van increpar i li van donar empentes, i fins i tot li van llençar ous i quètxup, fins al punt que diversos policies el van haver de protegir. Quan els tres membres d’HazteOir que anaven a l’autobús –Arsuaga i dues persones més– van arribar a Barcelona, un grup d’activistes dels drets de les persones LGBTI els van seguir pels voltants de la Via Laietana, davant la qual cosa els perseguits es van refugiar en un bar i van avisar els Mossos. En sortir-ne, van rebre una pluja d’aigua, ous i pintura, per la qual cosa Arsuaga s’hi va encarar. Els Mossos van tornar a intervenir i van establir un cordó per separar als dos bàndols. Van dispersar algunes de les persones que protestaven contra l’autocar a empentes i a patacades, fins que han pogut assegurar que els membres d’HazteOir podien abandonar la zona en taxi.

Temas

Comentarios

Lea También