Els diputats de la CUP podran mantenir el càrrec dos mandats

El límit de mandats dels parlamentaris s’equipara, així, al dels representants municipals

15 julio 2019 08:50 | Actualizado a 15 julio 2019 12:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els diputats de la CUP al Parlament, així com tots els seus representants supramunicipals, podran mantenir el càrrec «dos mandats complets», considerant com a tal qualsevol legislatura superior a dos anys. Així ho va aprovar l’assemblea nacional dels anticapitalistes reunida ahir a Celrà, segons van informar fonts del partit quan encara el document estava pendent del recompte final de la votació i de ratificació.

Els cupaires van aprovar una esmena segons la qual «la durada màxima consecutiva d’una persona en càrrecs representatius d’elecció directa supramunicipal serà de dos mandats complets». «Comptarà com mandat complet qualsevol legislatura superior a dos anys», afegeix.

D’aquesta manera, el límit de mandats pels parlamentaris s’equipara al dels representants municipals.

A la mateixa assemblea, on hi havia 390 persones acreditades i 340 amb dret a vot, la CUP descartà apujar les quotes a la militància i als càrrecs electes.

Sí que van aprovar altres mesures per adaptar-se «al context actual», amb uns ingressos que han disminuït després dels mals resultats de la formació anticapitalista a les eleccions municipals del 26 de maig. En aquest sentit, han decidit que amortitzaran les places dels alliberats que culminin els quatre anys en què poden ocupar una posició d’aquestes característiques.

A l’espera d’una reorganització estructural més profunda que es vol escometre el proper mes de novembre, fonts del partit van explicar que, encara que no es renovin els contractes que s’esgotin, en cap cas s’acomiadarà a ningú. Més enllà de les qüestions organitzatives, ahir diumenge la CUP va debatre també la seva estratègia política per als propers mesos; això sí, sense prendre encara cap decisió.

Del bloqueig a la proposició

Damunt de la taula hi ha l’aposta de la direcció dels anticapitalistes, que advoca per adoptar una actitud «més propositiva» amb el Govern de la Generalitat, en vista dels pocs rèdits que han tret de l’actual tàctica de «bloqueig parlamentari». Aquest canvi d’actitud s’explicita en la ponència estratègica que porta per títol «Combatem la resignació, preparem-nos per tornar-hi».

Amb la mirada posada en els recents fracassos electorals de la formació anticapitalista, que els ha deixat amb només quatre diputats al Parlament quan n’havia tingut deu, és a dir, més del doble que ara, i sense representació en ajuntaments de grans capitals com el de Barcelona, la CUP vol redefinir la seva estratègia i adoptar una posició més pragmàtica.

Comentarios
Multimedia Diari