Europa dóna llum verd a l'opa d'Atlantia sobre Abertis per crear 'l'operador més gran d'autopistes de peatge del món'

L'executiu comunitari conclou que els mercats europeus de les concessions d'autopistes seguiran sent competitius després de la fusió

14 octubre 2017 11:01 | Actualizado a 14 octubre 2017 11:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Comissió Europea ha donat llum verd aquest divendres a l'oferta pública d'adquisició (opa) de la italiana Atlantia sobre Abertis. L'executiu comunitari ha conclòs que l'empresa resultant "continuarà fent front a una competència efectiva en els mercats", tal com explica en un comunicat. La comissària de la Competència, Margrethe Vestager, ha afirmat: "Juntes, Atlantia i Abertis serien l'operador més gran d'autopistes de peatge no només a Europa però també al món. Podem aprovar la transacció perquè els nostres anàlisis mostren que els mercats europeus de les concessions d'autopistes seguiran sent competitius" .

"Juntes, Atlantia i Abertis serien l'operador més gran d'autopistes de peatge no només a Europa però també al món"

La comissió ha conclòs que no hi ha afectacions en la competició dels mercats en què treballen Atlantia i Abertis. Concretament, ha examinat l'impacte de l'opa sobre els mercats on les activitats de les dues empreses se solapen, principalment: la gestió de les concessions de les autopistes de peatge, la provisió dels serveis electrònics de peatge, "en els quals el sistema Telepass d'Atlantia és més fort", i la provisió d'equips i serveis per sistemes de transport intel·ligent.

 

Comentarios
Multimedia Diari