Felip VI: «A Catalunya s’han volgut minar les regles bàsiques de la democràcia»

El rei Felip VI emfatitza la necessitat de «preservar la llei com a pedra angular» de la societat 

25 enero 2018 10:49 | Actualizado a 25 enero 2018 11:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El rei Felip VI es va referir ahir obertament a la crisi catalana al Fòrum de Davos –que reuneix l’elit econòmica i política mundial– i va afirmar que ha estat «un intent de minar les regles bàsiques» del sistema democràtic espanyol.

El cap de l’Estat va assegurar que la «lliçó» que s’ha d’aprendre d’aquesta crisi és la «necessitat de preservar la llei com a pedra angular de la democràcia i de respectar el pluralisme polític i el principi bàsic de la sobirania nacional». 

En aquest sentit, va demanar que les diferències polítiques es resolguin «d’acord amb les regles democràtiques» i va subratllar que la Constitució no és un «simple ornament» sinó el «pilar de la coexistència». Per això, va assegurar que la carta magna mereix «el màxim respecte» de tots.

El rei va reconèixer que, amb la seva intervenció a Davos, vol «dissipar dubtes» sobre que Espanya «és un gran país» i va afirmar que a l’Estat hi ha «seguretat jurídica» i que les lleis s’apliquen de manera «eficaç».

«No podem negar que Espanya és un gran país, no és una sorpresa, vull reforçar aquesta idea i dissipar els dubtes que puguin tenir» va assegurar al llarg del discurs que va oferir davant el Fòrum Econòmic Mundial.

És la primera vegada que el monarca Felip VI compareix en un fòrum d’aquestes característiques i va voler defensar la situació política i econòmica de l’Estat. «El meu país és un estat respectuós amb la llei, on preval la seguretat jurídica i, per tant, la Constitució i les lleis s’apliquen eficaçment», va valorar. 

El Rei també va enviar un missatge a les forces independentistes

«Els espanyols saben prou bé que el benestar i el progrés de la nostra gent en el segle XXI no s’obtindran des de la solitud, l’aïllament o la divisió», va manifestar, alhora que va fer una defensa dels «objectius comuns» i de la necessitat de buscar «respostes globals». 

Comentarios
Multimedia Diari