Ferran Bel asegura que 'no hi ha deslocalització a Catalunya'

L'alcalde de Tortosa i diputat al Congrés pel PDeCAT ha assegurat que els trasllats de domicilis socials no han implicat cap pèrdua de lloc de treball ni inversió.

18 octubre 2017 12:30 | Actualizado a 18 octubre 2017 12:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El diputat del PDeCAT al Congrés i alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha assegurat aquest dimecres que els trasllats dels domicilis socials de les empreses a Catalunya "no han implicat en cap moment la deslocalització de cap lloc de treball ni de cap inversió", ja que "els centres de treball es mantenen oberts en la comunitat autònoma".

En declaracions a la Cadena Ser, ha insistit que el Govern espanyol "fomenta el canvi de domicili social exprés" de les empreses en aprovar un decret llei --que aquest dijous rebrà, previsiblement, la llum verda del Congrés-- que permet que aquestes canviïn les seves seus socials a altres ciutats d'Espanya sense necessitat del "vistiplau dels seus accionistes". 

A més, ha expressat que les empreses no tenen "cap motiu econòmic" per canviar les seves seus socials perquè si Catalunya declara la independència, Espanya i la Unió Europea "no la reconeixeran", per la qual cosa aquesta "continuaria sent part de la UE i per tant estaria sotmesa sota el seu paraigua regulador". 

El diputat del PDeCAT també ha assegurat que La Caixa "no ha marxat" i que "segurament", en anunciar el seu canvi de seu, "tracta d'enviar un missatge polític". "Segurament hi hagi una motivació política d'aquestes empreses, a les quals se'ls havia reclamat que es posicionessin públicament abans de l'1-O i no ho van fer i ha estat una forma de posicionar-se posteriorment a l'1-O", ha afegit referint-se a la jornada del referèndum català del passat 1 d'octubre. 

No obstant això, ha instat els ciutadans a "pensar en el procés de les independències que es van produir a finals del segle XX", on "prèviament ningú els reconeixia i en escassos anys han rebut, no solament reconeixement internacional, sinó també la seva participació en la Unió Europea".

"No és una renúncia".

Pel que fa a la comissió impulsada al Congrés dels Diputats pel PSOE per revisar el model territorial d'Espanya, i en concret per abordar el conflicte català, en cas d'aplicar-se finalment l'article 155 de la Constitució, Bel ha explicat que el PDeCAT no participarà en la mateixa i ha aclarit que "no és un tema de renúncia" sinó de "sentit comú".

Per això, ha recordat que el dimecres passat en la compareixença del president del Govern central, Mariano Rajoy, al Congrés per parlar del conflicte català, el portaveu parlamentari del PDeCAT, Carles Campuzano, ja va anunciar que si s'aplicava l'article 155 a Catalunya "no tenia cap sentit" que la seva formació participés "en una comissió amb aquestes característiques". "Quan un suspèn l'autonomia no té cap sentit que se'l convoqui sobre una qüestió general", ha afegit Bel. 

Comentarios
Multimedia Diari