L'ACN, TV3 i Catalunya Ràdio reivindiquen la seva tasca basada en la 'màxima pluralitat i veracitat'

En un comunicat llegit en vuit llengües, els mitjans públics catalans consideren que la intervenció del govern espanyol suposa un "atac directe" a la ciutadania

25 octubre 2017 19:18 | Actualizado a 25 octubre 2017 19:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El director de TV3, Vicent Sanchis; el de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo; i el de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Marc Colomer, han reivindicat aquest dimecres la tasca dels mitjans públics, basada des de la seva creació "en la màxima pluralitat i veracitat" i demanen continuar treballant "amb normalitat". En un comunicat llegit pels treballadors dels mitjans públics en català, castellà, aranès, basc, gallec, francès, alemany i anglès davant la premsa, han precisat que "l'amenaça d’intervenció" a la televisió, la ràdio i l'agència pública per part del govern espanyol suposa un "atac directe" a la ciutadania i "vulnera el seu dret a rebre una informació veraç, objectiva, plural i equilibrada", que consideren un dels drets "fonamentals de qualsevol democràcia". En aquest sentit, qualifiquen la "ingerència" com a "inacceptable" en el marc de l’Europa democràtica i entenen que "dinamita" els principis fonamentals de la Unió Europea.

Assemblea de treballadors de l'ACN

Paral·lelament a la celebració de la roda de premsa a conjunta dels mitjans públics, els treballadors de l'ACN s'han reunit en assemblea per avaluar els possibles efecte de l'aplicació de l'article 155 sobre l'agència pública. 

Concretament, segons el manifest aprovat per la plantilla, es rebutja l'acord del Consell de Ministres i es recull que la veracitat, el contrast, l'objectivitat i el pluralisme són els paràmetres que marquen "el dia a dia" de la tasca de l'ACN, de TV3 i de Catalunya Ràdio en tots els seus àmbits d'actuació. "Considerar-ho d'altra manera, tal com es desprèn de l’acord del Consell de Ministres, no pot voler dir altra cosa que el que es persegueix és controlar un missatge que, probablement, no és tant del gust del govern espanyol com el que difonen els mitjans públics estatals", precisa el text.

En aquest sentit, els treballadors de l'ACN han manifestat que s'oposaran "amb tota la vehemència possible" a qualsevol intent de posar l'agència pública del país a disposició "d'un missatge distorsionat de la realitat catalana" en mans, per exemple, de direccions imposades sense l'aval d'un Consell d'Administració escollit d'acord amb les lleis que emanen del Parlament de Catalunya. Davant d'això, han titllat de "règims d'altres temps" la possibilitat que des del govern espanyol s'esculli una nova direcció de l'ACN "saltant-se tots els tràmits democràtics i legals".

Finalment, els treballadors de l'agència pública reivindica la "independència" dels mitjans i el dret a la informació i rebutgen "sense matisos" la intervenció de l'Estat contra les institucions catalanes. "L'ACN, TV3 i Catalunya Ràdio són de tota la ciutadania i les volem lliures, obertes i democràtiques", conclou el text aprovat.

Comentarios
Multimedia Diari