L’ANC convoca una «gran manifestació» l’11 de març per exigir Govern

L’Assemblea Nacional Catalana, que vol pressionar els partits independentistes per «restituir» l’Executiu i «activar la república», celebrarà eleccions el 17 de març

26 febrero 2018 09:29 | Actualizado a 26 febrero 2018 09:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La VI assemblea general ordinària de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que es va celebrar ahir a Barcelona amb l’assistència d’uns 3.000 socis, va aprovar convocar una gran manifestació el dia 11 de març, per pressionar els partits i fer que arribin a un acord de creació d’un nou Govern, el qual, segons el seu parer, ha de tenir «poder efectiu» per «activar la república».

L’ANC –els dirigents de la qual van declarar «persona no grata»  el rei Felip VI per la seva visita a Barcelona pel Mobile World Congress– va votar la ponència del full de ruta que l’actual secretariat nacional presentava a l’assemblea, i, d’entre les més de cent esmenes presentades, n’hi va haver dues a la totalitat que van ser rebutjades.

L’ANC va aprovar també els informes de gestió i econòmic, i el pressupost per a l’any 2018-2019, segons va informar la pròpia entitat en un comunicat.

Diversificar l’estratègia

Aquest full de ruta, que insisteix en el «caràcter no violent i pacífic» de l’independentisme, preveu diversificar l’estratègia de l’ANC a partir de tres eixos: el social, amb la mobilització de l’11 de març; el nacional, que vol que es derogui l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i es restitueixi el Govern «legítim» a Catalunya, que es posin en llibertat dels dirigents independentistes i tornin els «exiliats» a Brussel·les; i l’internacional, per seguir donant a conèixer  la situació catalana especialment a Europa i les institucions comunitàries.

La manifestació de l’11 de març està previst que s’iniciï a les Drassanes de Barcelona i acabi a les portes del Parc de la Ciutadella, on s’ubica el Parlament, «per exigir un acord de Govern». «Serà un avançament de l’Onze de Setembre, per demanar que es formi un nou Govern que doni forma a la ratificació dels resultats del 21-D», explicà l’ANC.

Durant l’assemblea es va projectar un vídeo de l’expresident Carles Puigdemont enviat des de Brussel·les, i també es van poder escoltar unes paraules escrites pel número dos de la llista de JxCat i expresident de l’entitat, Jordi Sànchez, enviades des de la presó de Soto del Real.

Puigdemont demana en el vídeo que es mantingui viu el llegat de l’1 d’octubre, i també el que es va decidir el 27 d’octubre al Parlament i que es «va ratificar» el 21 de desembre, i que «és el camí cap a una república independent».

«Si no defallim, si persistim i si tenim la paciència suficient, guanyarem», diu Puigdemont a la gravació. Hi afegeix que cal seguir «el camí cap a la república independent, un país lliure i democràtic on la gent no tingui por d’expressar les seves idees». 

També intervenen en el vídeo els exconsellers Lluís Puig, Toni Comín, Meritxell Serret i Clara Ponsatí.

Pel que fa a la carta de Jordi Sànchez, aposta per preservar l’ANC, entitat que descriu com «un gran fil vermell de la transversalitat del país a favor d’un estat català independent en forma de república».

Sànchez afirma que, si pogués tornar enrere en el temps, assumiria de nou el càrrec per presidir l’entitat, i assenyala que, sense la forma mobilitzadora de l’ANC, la independència de Catalunya «no estaria tan a prop».

El vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, va donar un toc d’atenció als partits polítics perquè es posin d’acord i comencin a treballar per formar govern. Alertà que l’ANC «estarà alerta» i preparada per mobilitzar-se, com ja té previst fer l’11 de març.

A l’assemblea hi van participar les dones dels presos i l’expresidenta del Parlament i ara diputada d’ERC, Carme Forcadell.

Comentarios
Multimedia Diari