L’Audiència Nacional deixa lliure sense fiança Cèsar Puig

Després de declarar durant una hora, Carmen Lamela retira el passaport a l’advocat vallenc

10 marzo 2018 11:02 | Actualizado a 12 marzo 2018 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La magistrada de l’Audiència Nacional espanyola Carmen Lamela va deixar ahir en llibertat amb mesures cautelars l’exsecretari general d’Interior i exnúmero ‘2’ del conseller destituït Joaquim Forn,  el vallenc Cèsar Puig. El també exdelegat del Govern al Camp de Tarragona va declarar durant una hora davant de Lamela, que el va citar com a investigat per dos pressumptes delictes de sedició pels fets ocorreguts a la conselleria d’Economia el 20 de setembre i per la celebració del referèndum del passat 1 d’octubre. 

Puig, que va ser cessat com a alt càrrec del Departament d’Interior el passat 27 d’octubre per l’entrada en vigor de l’article 155 de la Constitució a Catalunya, va comparèixer després de l’exdirector de la policia catalana, Pere Soler, que també va sortir en llibertat de l’Audiència. La fiscalia havia sol·licitat per als dos la mateixa fiança de 100.000 euros per deixar-los en llibertat, però la magistrada va rebaixar finalment les mesures cautelars. En aquest sentit, va deixar en llibertat amb càrrecs als dos exalts càrrecs de l’executiu català, això sí, amb la retirada de passaport, compareixences quinzenals al jutjat i prohibició de sortir de l’Estat sense el preceptiu permís. Tant Soler com Puig estan investigats dins la mateixa causa que l’excap dels Mossos, el Major Trapero, i la intendent del cos, Teresa Laplana.

Puig va declinar fer declaracions públiques. Segons fonts presents a l’interrogatori consultades per l’Agència Catalana de Notícies (ACN), però, els dos excàrrecs d’Interior van al·legat que ells no dirigien operatius policials. Durant la declaració, Puig –assistit pel lletrat Jaume Alonso Cuevillas– va insistir en que la seva tasca com a secretari general va recaure, especialment, en qüestions pressupostàries i tècniques sense relació amb l’organització dels operatius. Així, Puig només assistia a les reunions quan afectaven temes pressupostaris, com hores extraordinàries dels agents dels Mossos d’Esquadra.

Algunes fonts van explicar a l’ACN que les incriminacions es basen en «suposicions». De fet, van indicar que en alguns correus de Trapero, Puig estava en còpia per si l’afectaven els temes pressupostaris. Puig no va detectar cap il·legalitat ni en aquests correus ni en cap reunió, van remarcar aquestes fonts. L’exsecretari general d’Interior també va especificar les seves funcions i atribucions i va recordar que ell no formava part de la cadena de comandament policial.

Comentarios
Multimedia Diari