Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La CUP avisa: “La suspensió de les lleis de desconnexió no podran ser excusa de res, sinó motor desobedient”

Gabriel apel·la a “l’excepcionalitat” del ple que comença aquest dimecres i demana “desbordar murs i sobrepassar límits”

Diari de Tarragona

Whatsapp
Pla mig d'Anna Gabriel i dos regidors de la CUP amb un 1-O gegant el 6 de setembre de 2017 (horitzontal)

Pla mig d'Anna Gabriel i dos regidors de la CUP amb un 1-O gegant el 6 de setembre de 2017 (horitzontal)

La CUP ha volgut començar la jornada amb un acte polític a les portes del Parlament. Envoltada de companys d’escó i de regidors anticapitalistes, la diputada de la CUP Anna Gabriel ha fet una breu intervenció per reforçar el compromís amb el referèndum i llençar un clar missatge d’avís. “Les lleis –del referèndum i de transitorietat- seran immediatament suspeses. La suspensió no podrà ser excusa de res. Al contrari, haurà de ser alè i motor desobedient”, ha sentenciat, tot afegint que “la conquesta de llibertats i de drets s’ha fet desbordant murs i sobrepassant límits”.

Per a Gabriel, el ple que aquest dimecres comença és “clau”, perquè donarà peu a l’exercici “del dret a l’autodeterminació pel que tant hem treballat, i que obre les portes a molts altres drets perquè és clau per reconquerir totes les sobiranies que faran que siguem més lliures”. La diputada de la CUP s’ha mostrat convençuda que d’aquest ple sortiran les dues lleis aprovades i el referèndum de l’1-O convocat. “La clau estarà en la determinació popular i la mobilització per anar a votar”, ha afegit. 

La diputada de la CUP s’ha mostrat convençuda que d’aquest ple sortiran les dues lleis aprovades i el referèndum de l’1-O convocat

A més, ha demanat “saber llegir l’excepcionalitat d’aquest ple”, conscients que “molts ulls miraran” el que passi. De la mateixa manera, Gabriel ha defensat el que es farà perquè “l’exercici del dret a l’autodeterminació escriu capítols gegants de la història”. “Tan bon punt es convoqui el referèndum, haurem aconseguit un dels principals objectius de la legislatura, el que donava sentit a que estiguem en aquesta cambra. Hem vingut a donar la llibertat del nostre poble”, ha sentenciat. 

Temas

Comentarios

Lea También