La CUP reitera que no votarà a favor de Jordi Sànchez

JxCat i ERC presenten la darrera oferta als cupaires, molestos per la convocatòria del ple

07 marzo 2018 07:35 | Actualizado a 23 mayo 2018 10:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Malestar a la CUP per la convocatòria del ple del proper dilluns. Així ho va posar de manifest ahir la integrant del Secretariat Nacional dels cupaires, Laia Estrada, la qual –en declaracions al Diari– va reiterar que la formació anticapitalista «ja va decidir dissabte passat no votar a favor de la candidatura de Jordi Sànchez». La política tarragonina remarca que «no estem parlant tan sols d’una investidura, sinó d’una proposta revestida d’autonomia, amb una clara lògica autonomista que està lluny del mandat de l’1 d’octubre».

Laia Estrada (CUP): «No canviarem d’opinió. No parlem només d’investir,   sinó d’un projecte autonomista»

Per això, Estrada assegura que «no canviarem d’opinió» i lamenta que «el més lògic hauria estat intentar donar algunes passes per veure si hi ha alguna possibilitat d’una entesa republicana abans de convocar el ple de dilluns».   

Optimisme moderat
Malgrat aquestes dures paraules, Junts per Catalunya i ERC tenen previst fer arribar avui una darrera proposta a la CUP, que podria convocar un Consell Polític abans del ple de dilluns per analitzar la proposta. 

Eusebi Campdepadrós (JxCAT): "A la darrera proposta hem reforçat el paper de l'Espai Lliure de Brusel.les. Sóc optimista"

Ahir, el secretari primer de la Mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós (Junts per Catalunya), es mostrava ahir «optimista» amb la possibilitat de poder arribar a un acord amb els cupaires. «A la darrera proposta hem reforçat el paper de l’Espai Lliure de Brussel·les, que és una forma important de construir república en l’àmbit internacional» va indicar el membre de JxCat, el qual considera que l’opció de Jordi Sànchez «és la més lògica, tenint en compte que és el president del grup parlamentari».

Des de la llista del 130è president consideren que l’abstenció anunciada de la CUP és una forma d’encarir la negociació, després que el passat 30 els cupaires haguessin estat disposats a investir Carles Puigdemont

Òscar Peris (ERC): "Ara tenim un preacord segellat en un 99%"

També es va mostrar esperançat Òscar Peris (ERC). «Ja tenim un preacord segellat en un 99%, tan sols falta que el jutge Llarena deixi sortir Jordi Sànchez» va indicar el polític republicà, el qual considera que «seria una injustícia» que el magistrat no permetés al número 2 de Junts per Catalunya acudir al Parlament, ja que «qualsevol diputat ha de poder ser investit». 

«Una opció d’espectacle»
De manera més crítica es va expressar Lorena Roldán (Cs). «Una vegada més comprovem com Puigdemont ordena i Torrent executa. Però la veritat és que no tenen cap intenció que Sànchez sigui president, és una estratègia més per embolicar la troca i continuar estirant el procés» va criticar. 

Lorena Roldán (Cs): "Els independentistes no tenen cap intenció que Sànchez sigui President"

Per la seva banda, Rosa Maria Ibarra (PSC), va lamentar haver conegut la convocatòria de la sessió «per la premsa». «Pel que fa a la proposta, creiem que s’hauria de proposar un candidat que pogués desenvolupar les funcions del seu càrrec amb plenitud» va indicar la política vallenca. 

Rosa M. Ibarra (PSC): "S'hauria de proposar a un candidat que pogués desenvolupar les funcions amb plenitud"

Per la seva banda, Yolanda López (Catalunya en Comú–Podem) remarca que l’opció de Jordi Sànchez «és legítima, però no deixa de ser una via per a l’espectacle». Segons els comuns, l’expresident de l’ANC «és una proposta per continuar amb el processisme que no ha estat capaç de complir cap de les seves promeses i ha realitzat la pitjor gestió pública possible a Catalunya». 

Alejandro Fernández (PP): "L'anterior Govern va muntar una Stasi a Catalunya"

El portaveu parlamentari del PPC, Alejandro Fernández, va acusar ahir els responsables polítics de l’anterior Govern d’haver muntat «una Stasi a Catalunya» per, suposadament, «perseguir els adversaris polítics», un fet que ha qualificat d’«una gravetat extraordinària». Fernández va sostindre en roda de premsa que aquesta suposada policia política tenia «uns responsables polítics que s’han omplert la boca de definir-se com els més demòcrates del món» i que titllaven de «demofòbics» els partits contraris als postulats independentistes.

Comentarios
Multimedia Diari