La Generalitat convoca ajuts per a recuperar sòls contaminats

Les subvencions, que atorga l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), es destinen a administracions públiques

01 junio 2020 08:00 | Actualizado a 02 junio 2020 16:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC), del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha obert una convocatòria, per valor total d’un milió d’euros, per ajuts per a recuperar sòls contaminats.

Les subvencions estan destinades a les administracions públiques per a la investigació i recuperació de sòls de la seva propietat que es veuen afectats per indicis de contaminacions puntuals o per abocaments de residus industrials per causant desconegut. L'import total màxim estimatiu és d'un milió d'euros, distribuït en dues línies d’actuació. Una, de 800.000 euros, destinada a sòls contaminats, i l’altra, de 200.000 euros, per a la recuperació d'espais amb abocaments incontrolats de residus industrials.

A més del seu objectiu específic, aquesta convocatòria de subvencions permet incentivar la recuperació de l'economia i l'activitat de les empreses del sector, atès el context derivat de la pandèmia de la Covid-19.

El finançament d’aquesta convocatòria prové del cànon sobre la deposició controlada dels residus industrials. Aquest cànon és un impost ecològic que incentiva un comportament més respectuós amb el medi ambient i impulsa mesures de minimització i de valorització material dels residus. En aquest cas, l’ARC destinarà fons de l’impost a remeiar els sòls que puguin haver estat afectats per una gestió inadequada d’activitats industrials.

Comentarios
Multimedia Diari