La Jove de Tarragona brilla a Vilanova estrenant el 9de8 i el pilar de vuit emmanillat

La Colla Vella completa el 3de9f i els Xiquets no poden amb el primer castell de nou del curs

29 julio 2018 17:15 | Actualizado a 29 julio 2018 22:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dissabte farcit d’estrenes a les diades de Vilanova i la Geltrú, Reus i Vila-seca. La diada de les Neus de Vilanova va ser la cita més destacada de la jornada, amb un paper destacat de la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Els del Cós del Bou complien les expectatives i completaven una grandíssima diada amb l’estrena del 9de8 i el pilar de 8 emmanillat. El nou era el castell triat pels tarragonins per encetar la seva actuació. Després de setmanes d’assaig, el primer castell de la categoria de la gamma extra ja feia dies que demanava sortir a plaça i la feina acumulada es va fer evident en l’execució, gairebé perfecta, del castell.

A la segona ronda, la Jove atacava el segon 5de9 amb folre del curs, després del descarregat a Torredembarra. El cinc va pujar remenat, però el gran control de tempo dels d’Aleix Bordas amb aquesta estructura va permetre que el castell no durés més del compte i l’acabessin completant sense excessius problemes.

A la tercera ronda, els liles completaven un 3de9 amb folre de postal. Per tancar la seva visita a Vilanova, els tarragonins apostaven per l’estrena del pilar de 8 amb folre i manilles, que aconseguien completar amb una gran defensa del quart i el quint de l’estructura. Gran espadat, amb estrena d’acotxador i enxaneta inclosa, d’una Jove de Tarragona en plena forma. 

Al seu costat els Castellers de Vilafranca completaven el primer castell de 10 de la temporada, el 3de10 amb folre i manilles, amb una gran feina d’aquestes últimes a la descarregada. Abans completaven el tercer 2de9 amb folre i manilles i tancaven les rondes de castells amb un treballat 5de9 amb folre, el primer des de 2014.

A la ronda de pilars, els verds també estrenaven el pilar de 8 emmanillat. Els Bordegassos de Vilanova també completaven una gran diada el primer 3de8 de l’any que acompanyaven del 4de8 i el 2de7. 

La plaça de la Farinera de Reus acollia la diada de la festa major del barri de Santa Anna, lloc on es troba el local social dels Xiquets de Reus. Els reusencs obrien la diada amb un bon 4de8 amb estrena al pis de segons.

A la segona ronda, després d’un intent desmuntat per problemes de mides al pis de quarts, els Xiquets completaven un nou 3de8, que cada vegada és més a prop de pujar un pis més. Els de la camisa marró avellana deixaven el plat fort de la cita per la tercera ronda: el 2de8 amb folre. La bona feina de les mans del folre van permetre que els de Reus s’anotessin el quart dos de l’any. 

Al seu costat, els Brivalls de Cornudella completaven la millor diada de la temporada. Obrien amb el segon 3de7 de la temporada, un pèl nerviós al pis de terços.

A la segona ronda, després d’un intent desmuntat, els del Priorat completaven el primer 4de7 del curs. El quatre va pujar obert de mides, obligant a treballar de valent als pisos superiors per poder-lo descarregar. Van tancar amb un nou pilar de cinc. Els Nois de la Torre també van fer un bon paper a Reus amb el 3 i el 4de7 i el 3de6 amb el pilar, a més d’un pilar de cinc. 
Els Xiquets, sense castell de 9

Els Xiquets de Tarragona completaven el 5de8, el 4de8 i el 3de8 a Vila-seca, després que el primer atac de 3de9 amb folre els quedés en intent a la segona ronda. La Colla Vella va completar un nou 3de9 amb folre acompanyat del 5de8, el 4de8 amb el pilar i el pilar de sis. Els Xiquets de Vila-seca aparcaven l’atac als castells de set i descarregaven el 2de6, el 3de6 i el primer 5de6 descarregat en les últimes dues temporades. 

Comentarios
Multimedia Diari