La direcció dels Mossos assegura als agents que el 20-S va complir 'estrictament' les ordres judicials i de fiscalia

En un comunicat intern informa que es presentarà a l'Audiència Nacional tota la documentació sobre les actuacions

 

04 octubre 2017 19:40 | Actualizado a 04 octubre 2017 19:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La direcció del cos dels Mossos d'Esquadra ha assegurat als agents que el dimecres 20 de setembre es van complir "estrictament" les ordres judicials i de fiscalia davant la seu del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, on milers de persones es van concentrar per rebutjar les detencions de 14 alts càrrecs de la Generalitat. Dins la seu hi havia agents de la Guàrdia Civil que no van voler-ne marxar fins l'endemà al matí adduint a motius de seguretat personal. La direcció dels Mossos ha enviat un comunicat intern adreçat a la plantilla en què s'explica que el major del cos, Josep Lluís Trapero, i la intendent Teresa Laplana, han estat citats per divendres a declarar a l'Audiència Nacional com a investigats en relació a aquells fets. L'Audiència ha acceptat a tràmit la denúncia per sedició de la Fiscalia i ha citat a declarar també com a investigats els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Al comunicat s'indica que a la compareixença de divendres els dos comandaments aportaran tota la informació respecte les diferents actuacions que els Mossos van fer durant tot el dispositiu policial d'aquell dia.

Després de reiterar la confiança en el compliment estricte de les instruccions rebudes de la fiscalia i de les autoritats judicials, al comunicat es demana que els mossos mantinguin la confiança en el seu treball diari al servei de la ciutadania i continuï exercint "amb normalitat" les seves funcions. 

Comentarios
Multimedia Diari