Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

'La llibreria' s'endú el Goya a millor pel·lícula

La cinta basca 'Handía', que optava a tretze premis, s'imposa amb deu guardons

Diari de Tarragona

Whatsapp
L'actriu Emily Mortimer a 'La llibreria' d'Isabel Coixet.

L'actriu Emily Mortimer a 'La llibreria' d'Isabel Coixet.

Un dels noms de la nit d'aquest 32ena edició dels Premis Goya ha estat el d'Isabel Coixet.

La seva pel·lícula 'La llibreria' era una de les més nominades (12) i ha aconseguit tres dels premis més prestigiosos: millor guió adaptat, millor direcció i millor pel·lícula.

'Estiu 1993', l'òpera prima de Carla Simón, s'ha fet amb tres dels vuit premis Goya als que optava, entre ells el de millor direcció novella, el de millor actor de repartiment (David Verdaguer) i millor actriu revelació (Bruna Cusí).

Els que han hagut de pujar més vegades a l'escenari han estat els creadors d''Handia'. La cinta basca optava a 13 premis i n'ha guanyat 10 (molts d'ells de categories tècniques i també el de millor guió).

Entre les produccions catalanes, destaca el premi a millor curtmetratge documental 'Los desheredados', dirigida per Laura Ferrés. La gala ha tingut un marcat to reivindicatiu per demanar més presència de les dones al món del cinema.

Temas

Comentarios

Lea También