Laura Rosel: «Ens devem als oients i són la meva prioritat»

Entrevista

Estrena de la nova temporada. La sabadellenca dirigeix i presenta, des d’avui, ‘El matí de Catalunya Ràdio’, després de set temporades presentat per Mònica Terribas

31 agosto 2020 15:13 | Actualizado a 31 agosto 2020 15:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La periodista Laura Rosel (Sabadell, 1980) s’estrena avui al capdavant de la direcció i presentació d’El matí de Catalunya Ràdio, després de set temporades presentat per Mònica Terribas. En aquesta nova temporada, l’aposta de la sabadellenca és «sortir al carrer per parlar amb la gent, veure amb els nostres ulls allò que passa i explicar-ho amb la nostra mirada».

Com i quan li van comunicar la seva incorporació?

D’entrada, de la notícia de la Mònica Terribas me’n vaig assabentar per antena, quan estava a casa esmorzant i escoltant la ràdio. Se’m va glaçar la sang, perquè no m’ho esperava per res del món. Per tant, no m’havia plantejat mai que això podria passar i en els dies posteriors, a aquesta notícia, tampoc.

En algun moment va pensar que tindria aquesta oportunitat?

Va ser després que em va arribar la proposta per part de la direcció de Catalunya Ràdio, i llavors m’ho vaig plantejar per primera vegada. La primera reacció va ser d’incredulitat absoluta.

Les comparacions amb Mònica Terribas seran inevitables, almenys al principi.

Per mi és un honor que em puguin comparar amb Mònica Terribas perquè és la millor periodista que tenim en aquest país. Tant de bo algun dia m’assembli en la seva professionalitat.

Com s’ha preparat per afrontar aquesta nova temporada?

En el moment que es confirma, que tant la direcció de Catalunya de Ràdio com la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals confien en mi i que jo accepto el repte, s’activa un botó que ja no para i comences a pensar què vols fer, amb qui vols parlar, qui vols tenir al teu costat, quines veus vols escoltar, quins reportatges s’han de fer... He pogut fer quinze dies de vacances, però amb la ment absolutament centrada en El matí de Catalunya Ràdio. I aquests últims quinze dies hem posat en marxa tota la graella i tots els continguts.

L’anàlisi de l’actualitat marcarà el programa.

És una roda que no s’atura mai. Tenim la gran sort a Catalunya Ràdio que sempre hi ha algú treballant. A la nit tenim un fantàstic equip de Catalunya Informació i d’informatius de Catalunya Ràdio que estan actius i treballant, pendents de tot el que passa. Quan me’n vagi a dormir l’últim que faré serà consultar com està l’actualitat i quins són els punts calents, i quan em llevi el primer que faré serà actualitzar aquesta informació. Quan jo arribi a l’estudi em sumaré a aquesta roda.

Escoltar la veu dels especialistes sobre la pandèmia serà un dels punts forts.

Sí. Crec que per analitzar l’actualitat, i per entendre tot el que ens està passant, hem d’anar a buscar la gent que en sap i que domina les matèries, com vam fer la temporada passada. A Catalunya Ràdio ens vam fer un fart de trucar a epidemiòlegs, investigadors, farmacèutics... Són ells qui ens han de donar les claus i a partir d’avui també els pedagogs, psicòlegs, economistes... L’anàlisi de la informació general la farem amb periodistes però el control del detall ens el donaran els experts.

Quins altres perfils de convidats tindrà aquesta nova temporada?

Quan ja entren en el tram d’entreteniment, tindrem noms que ens fa molta il·lusió incorporar a la graella de Catalunya Ràdio com són l’Albert Pla, Queco Novell, Quico Sallés, Dolors Boatella, Samanta Villar, entre altres. Així mateix, també continuaran Xavier Sala i Martín, Miqui Puig...

Per mi, a partir de les deu del matí la clau és donar nous estímuls a l’audiència perquè també necessitem respirar. Després de tanta incertesa, tanta informació i tanta càrrega com té l’actualitat, pel que fa a la pandèmia i pel que fa a la política, aquest respir ens l’han de donar tots aquests noms.

També és important donar veu a testimonis a peu de carrer.

Les coses passen al carrer i si ens quedem tancats a la redacció, per molt que ara tinguem totes les tecnologies al nostre abast, les coses continuen passant a fora i és on hem de ser. Hi haurà protagonistes que només els trobarem si sortim al carrer, ens posem al seu costat i els acompanyem en allò que estiguin fent.

A partir d’avui, el seu dia a dia serà la ràdio.

La nit s’acabarà de cop. Em llevaré tan d’hora que no es pot dir ni que matini, ja que serà llevar-me a la nit. Dedicaré tota l’energia a aquesta feina, que és el repte més gran que he tingut mai professionalment. Quan acabin les sis hores de directe de ràdio diàries, continuaré connectada i repassant què és el que hem fet o què és el que no ha funcionat per fer-ho millor l’endemà. Serà una constant d’estar pendent del que passa i d’estar a prop dels oients.

Li preocupa més la qualitat dels continguts que les audiències?

Ara mateix no em preocupen les audiències. Em preocupa estar a l’altura del que els oients de Catalunya Ràdio mereixen, donar un bon servei públic i que el meu equip se senti fort i segur per fer tot el que ha de fer. Les audiències i els números ja arribaran.

Quina ha de ser la funció de la ràdio pública?

És estar al servei de la gent. Nosaltres ens devem als oients i són la meva prioritat, i els que m’han de demanar explicacions. Per sort, són molt exigents els oients de Catalunya Ràdio i vull que ho continuïn sent. També són molt intel·ligents i saben molt bé el que volen i, per tant, se’ls ha de cuidar molt i se’ls ha de donar el millor contingut possible, a més de tractar amb el màxim respecte.

Per aconseguir-ho estarà envoltada d’un gran equip.

Sense ells no estaria aquí, estaria perduda. És l’equip d’El matí de Catalunya Ràdio que hi havia la temporada passada. És un equip sòlid amb qui Mònica Terribas em va dir que hi confiés plenament i és el que he fet. Estic a les seves mans. He incorporat quatre persones, d’un perfil més jove, que acabaran de donar un impuls a l’equip, i després tinc tot l’equip dels informatius de Catalunya Ràdio i tots els equips tècnics i de producció que, per sort, tenen molt de talent.

Comentarios
Multimedia Diari