Les cues d'espera a l'Aeroport del Prat assoleixen el pic màxim dels darrers tres dies

Treballadors d'Eulen es mostren inquiets perquè han rebut nombrosos intents d'agressió per part d'alguns viatgers

26 julio 2017 15:13 | Actualizado a 26 julio 2017 15:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'acumulació de passatgers a la T1 per creuar els controls de seguretat ha arribat al seu pic màxim aquest dimecres al matí i les cues ja s'acosten al carrer. Tot i que la situació s'havia normalitzat al voltant de les vuit del matí després que a primera hora es registressin esperes d'uns 40 minuts, a mig matí s'ha tornat a complicar de valent amb l'arribada de més viatgers al vestíbul de la terminal 1, on es barregen els que han d'accedir a la zona d'embarcament amb els que ja han facturat. Entre els passatgers, molts d'ells turistes, es viuen nombroses mostres de nerviosisme davant la possibilitat de perdre el vol i alguns ja recopilen proves en cas d'haver de presentar una reclamació. D'altra banda, treballadors d'Eulen, l'empresa concessionària que fa els controls de seguretat, han expressat la seva inquietud pels intents d'agressió que han rebut per part d'alguns passatgers.

Les cues d'aquest dimecres han arribat al seu màxim als volts de les 11 del matí quan han desbordat la llargada de la Terminal 1 i les fileres de passatgers han continuat pels laterals fins arribar als taulells de facturació. En aquest punt els viatgers han hagut d'esperar més d'una hora per poder superar els controls de seguretat. Una situació que s'ha repetit a la Terminal 2 segons el testimoni d'alguns viatgers.

Els usuaris que tenien coneixement de les cues registrades els dos dies anteriors i del conflicte laboral dels vigilants de seguretat han arribat a l'aeroport amb temps de sobra per no perdre els seus vols, però d'altres, principalment estrangers, s'han vist sorpresos per les llargues cues i, en molts casos, han perdut els seus vols. Aquest és el cas d'una família francesa que havia de volar a París a dos quarts d'una i que no tenien clar si podrien agafar el seu vol. El mateix cas que l'Imma, que a les 11 feia cua amb menys de 40 minuts de marge per agafar el seu vol a Madrid.

Treballadors de les companyies aèries han confirmat que molts viatgers han perdut el seu vol aquest dimecres, principalment a primera hora del matí quan en algun vol concret no han pogut volar fins una vintena de passatgers. De fet, segons ha explicat a l'ACN la Míriam Pallarès, que volava a Itàlia, als taulells de facturació de Vueling ja s'alertava als passatgers amb menys temps que ho tindrien complicat per poder agafar el seu vol i, en algun cas, els recomanaven que ni facturessin. 

Precisament, als taulells de reclamacions de Vueling s'han format cues importants de passatgers que han perdut el seu vol. Per exemple, l'Ascensió, que havia de volar a Bilbao per començar a treballar aquesta tarda, ha perdut el vol després d'estar-se una hora i mitja per passar els controls de seguretat. En aquest i altres casos, Vueling els ha canviat el bitllet gratuïtament.

Com en les jornades anteriors, els nervis han aflorat en molts moments. Treballadors de l'empresa Eulen han denunciat que en més d'una ocasió han estat a punt de ser agredits per passatgers indignats per les llargues esperes. Un dels moments de més tensió s'ha viscut a primera hora del matí als controls de seguretat situats a la planta d'arribades de la Terminal 1 quan un grup de passatgers han increpat i intentat agredir els vigilants obligant a intervenir als Mossos d'Esquadra.

Molts viatgers s'han queixat de la manca d'informació tant per part de les companyies aèries com de la mateixa Aena. Criticaven que ni uns ni altres els haguessin advertit de la possibilitat de trobar cues i que no els oferissin alternatives en cas de perdre els seus vols. Davant d'aquesta perspectiva, alguns viatgers s'han fet fotografies on constés l'hora per demostrar, en cas de perdre el vol, que havien arribat amb temps a l'aeroport i poder reclamar.

A curt termini no sembla que les cues hagin de remetre. La propera reunió entre empresa i treballadors està prevista per divendres, i si no s'aconsegueix un acord el problema podria anar a més la setmana vinent quan el dia 4 d'agost comenci la vaga indefinida que els treballadors han convocat els dilluns, divendres i diumenges. 

De moment, els treballador d'Eulen asseguren que en els propers dies seguiran aplicant estrictament el conveni i posant "més cura" a cada control de seguretat. 

Comentarios
Multimedia Diari