Les principals institucions culturals tanquen les portes per l'aturada general

A la província, el Museu de Reus; el de Valls; el Museu d'Art Modern de Tarragona s'han sumat a l'aturada general convocada aquest dimarts en rebuig als actes violents ocorreguts el diumenge. Altres centres tancats són els pertanyents a la Xarxa Museus Terres de l'Ebre

03 octubre 2017 08:41 | Actualizado a 03 octubre 2017 08:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

 Les principals institucions culturals de Catalunya, des del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), el comitè d'empresa del Liceu o l'Ateneu Barcelonès s'han sumat a l'aturada general convocada avui en rebuig als actes violents ocorreguts ahir.
La Sagrada Família, el temple i principal atractiu turístic de Barcelona, ha tancat les seves portes per la mateixa raó, com també ha fet La Pedrera de Gaudí i el Museu del FC Barcelona, segons ha informat a Efe l'Associació de Guies de Catalunya (AGUICAT).
El TNC ha suspès totes les activitats previstes "per denunciar la brutal repressió de l'Estat espanyol contra la ciutadania" i perquè "com a teatre públic som conscients de l'enorme responsabilitat cívica que tenim els agents de la cultura del país per contribuir a la creació dels pactes de convivència, respecte i tolerància".

El Teatre Lliure està igualment tancat per "la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques, acompanyada d'unes actuacions repressives i desproporcionades per part de les forces de seguretat de l'Estat".
El MNAC i els quinze museus de la Xarxa de Museus d'Art de Catalunya també tanquen avui, una xarxa que comprèn, a més del propi  MNAC, el Museu d'Art de Girona; la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer, de Vilanova i la Geltrú; l'Episcopal de Vic; el del Cau Ferrat de Sitges; el Museu de la Garrotxa, a Olot; el d'Art Jaume Morera de Lleida i el Museu de Lleida Diocesà i Comarcal.
També s'afegeixen el Museu de Reus; el de Valls; el de Manresa; el d'Abelló de Mollet del Vallès; el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona; el Museu d'Art Modern de Tarragona; el Museu de l'Empordà de Figueres i el Museu d'Art de Cerdanyola.
Altres centres tancats són els pertanyents al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i els de la Xarxa Museus Terres de l'Ebre i Aran.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) suspèn tota activitat pública en "senyal de rebuig a les greus vulneracions de drets i llibertats provocades per l'actuació de l'estat a Catalunya", mentre que el MACBA s'adhereix a l'"aturada de país convocat com a rebuig a la violència exercida sobre Catalunya el diumenge 1 d'octubre".
La junta de l'Ateneu Barcelonès, que forma part de la Taula per la Democràcia i avui hissa la senyera de l'edifici a mitja asta, se suma a l'aturada en "resposta a la greu vulneració de drets i llibertats perpetrats l'1 d'octubre per les forces policials i militaritzades de l'Estat contra la població indefensa, perseguida per motius ideològics i que han causat més de 800 ferits".
L'Auditori, el Museu de la Música i els seus treballadors pararan durant tot el dia "en resposta a la greu vulneració de drets i llibertats que s'han produït contra la ciutadania de Catalunya, quedant cancel·lades totes les activitats previstes per demà".

La Fundació del Palau de la Música així com l'Associació Orfeó Català "continua estant al costat de la voluntat del poble de Catalunya, en la defensa de la seva cultura i identitat, expressada sempre d'una manera cívica, pacífica i exemplar" i avui estarà tancat el Palau "davant les desmesurades accions policials en contra de les persones que van voler expressar el seu dret a decidir".
També s'hi adhereix el Gremi de Llibreters de Catalunya, que "condemna enèrgicament l'injustificable repressió de les forces policials de l'Estat i se solidaritza amb les víctimes".
Editorials com L'Altra Editorial, "indignades, rabioses, tristos i consternades per la violència i les agressions de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil", se sumen a l'aturada, igual que Club Editor, que adverteix que "si convé, indefinida", i els treballadors d'Anagrama.
Se sumen també la Fundació Vila Casas i la Filmoteca de Catalunya, mentre que la junta directiva de l'Associació pels Arts Contemporànies, que gestiona els centres d'arts contemporànies de tot Catalunya, secunda la vaga en "repulsa a la repressió i violència policial que ha patit la ciutadania". 

Comentarios
Multimedia Diari