Localitzen la pintura de Sixena extraviada

El Museu de Lleida l’ha trobat a les dependències del Bisbat lleidatà.

16 diciembre 2017 16:11 | Actualizado a 16 diciembre 2017 17:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Museu de Lleida (Segrià) ha localitzat la pintura de la Immaculada, procedent de Sixena, que s’havia d’haver lliurat el dia 11 a una comitiva judicial al costat de 43 obres més del monestir per ordre d’un jutjat d’Osca, i que no va poder ser localitzada llavors.

Segons ha informat el museu lleidatà en un comunicat, ahir es va fer arribar un escrit comunicant la troballa al jutjat de primera instància d’Osca.

El Museu de Lleida afegeix que ara esperarà les instruccions per saber el dia en què la policia judicial passarà a recollir l’obra, tal com requereix la sentència d’execució provisional sobre els béns de Sixena.

Segons ha indicat el museu lleidatà, la pintura es trobava a les dependències del Bisbat de Lleida, juntament amb altres objectes procedents de l’antic Museu Diocesà, des dels anys 70 del segle passat.

L’obra representa la Immaculada Concepció amb atributs marians i és una pintura sobre tela, datada al segle XVIII. El president d’Aragó, Javier Lambán, va anunciar aquesta setmana que demanaria responsabilitats per la pèrdua de tres dels béns de Sixena que haurien d’haver tornat al monestir d’Osca des de Catalunya, una d’elles la localitzada ara i les altres dues que es trobaven a les dependències del MNAC.

El recurs, retirat

El Govern central retirarà el recurs de reposició presentat per la Generalitat contra el trasllat dels béns de Sixena des de Catalunya fins a Aragó, que es va dur a terme el dia 11 en compliment d’una sentència de l’Audiència Provincial d’Osca.

El portaveu del Govern i ministre d’Educació, Cultura i Esports explicà, després de la reunió del Consell de Ministres, que aquest recurs s’ha presentat «sense el seu consentiment i sense el seu coneixement» i que ha demanat que es retiri en entendre que «és una cosa passada perquè els béns ja han estat traslladats».

Méndez de Vigo va fer aquest anunci després que el Govern d’Aragó l’acusés de ser «còmplice» de l’espoliació que la Generalitat «ha exercit des de fa temps» i de «plegar-se» als interessos del PP en considerar que és el responsable de la conselleria de Cultura de la Generalitat en aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Comentarios
Multimedia Diari