Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Millo acusa la CUP, l'ANC i Òmnium de voler el 155

 Demana que Puigdemont reflexioni i reculli "l'última oportunitat al diàleg" del Govern espanyol 
 

Europa Press

Whatsapp
Primer pla del delegat del govern espanyol, Enric Millo, reunit amb Societat Civil Catalana. FOTO: ACN

Primer pla del delegat del govern espanyol, Enric Millo, reunit amb Societat Civil Catalana. FOTO: ACN

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha acusat aquest divendres la CUP, l'ANC i Òmnium Cultural de pressionar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè aixequi la suspensió de la declaració d'independència, i de voler així que s'apliqui l'article 155 de la Constitució. 

"Qui vol que a Catalunya s'apliqui el 155? Són els que pressionen Puigdemont perquè activi la declaració unilateral d'independència. La CUP, l'ANC i Òmnium són els únics que volen l'aplicació del 155. La resta, no ho vol ningú", ha sostingut en una entrevista a Ràdio 4 recollida per Europa Press. 

També ha confiat que el president de la Generalitat reflexioni i reculli "l'última oportunitat al diàleg" que li ha ofert el Govern de Mariano Rajoy a través del requeriment que li ha enviat perquè aclareixi si ha declarat o no la independència. 

"Mantinc l'esperança que Puigdemont reflexionarà i veurà en aquesta porta oberta el diàleg que se li ofereix des del Govern central com una possibilitat de reconduir les coses", ha apuntat. 

Segons Millo, la resposta de Puigdemont al requeriment ha de ser concreta, "pràcticament un sí o un no", i deixar clar que si és ambigua es pot interpretar com una confirmació que ha declarat la independència.

Per al delegat del Govern espanyol a Catalunya, la proposta de comissió per analitzar el funcionament del sistema autonòmic que s'ha posat sobre la taula hauria de ser l'escenari en el qual poder parlar de tot, i en la qual es podria plantejar la presència d'observadors i mediadors, però sempre dins el Congrés. 

Al seu parer, és comprensible que hi hagi qui vulgui ja l'aplicació del 155, encara que ha defensat la posició del Govern central, i ha admès que existeix la possibilitat que es convoquin eleccions a través d'aquest article "en una situació d'escenari límit", però no desitjable. 

A més, ha qüestionat la unitat dels partits independentistes que defensen el Govern perquè, en la seva opinió, "s'ha vist que dins d'aquestes forces encara hi ha moltes persones que no han perdut el seny".

Temas

Comentarios

Lea También