Nou de cada deu graduats en ensenyaments artístics superiors estan treballant

Inclouen disciplines de Música, Teatre i Dansa, Disseny i Conservació-Restauració de Béns Culturals

28 febrero 2018 15:56 | Actualizado a 01 marzo 2021 12:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Nou de cada deu graduats en ensenyaments artístics superiors estan treballant, segons els resultats de la primera enquesta d’inserció laboral dels titulats d’ensenyaments artístics superiors dels cursos 2012-2013 i 2013-2014. L’objectiu dels ensenyaments artístics superiors, que inclouen disciplines de Música, Teatre i Dansa, Disseny, i Conservació-Restauració de Béns Culturals, és la formació de professionals qualificats en diversos camps dels àmbits artístics.

Els estudis estan adaptats a l’espai europeu d’educació superior i són equivalents amb caràcter general als graus universitaris.

Els resultats de l’enquesta, elaborada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, revelen que vuit de cada deu graduats treballen de l’especialitat que han cursat o estan desenvolupant funcions del mateix nivell dels estudis.

Per àmbits d’estudis, les dades indiquen que els titulats en Música, Teatre i Dansa tenen una alta ocupació (84% Teatre i Dansa, 90% Música) i que treballen d’allò que han estudiat o fent tasques equivalents al nivell estudiat (82% en Teatre i Dansa, i 94% en Música).

Quant a l’especialitat de Conservació-Restauració, el 73% dels graduats té feina i el 71% en té relacionada amb els seus estudis, el 68% treballa a jornada completa, el 47% ho fan com a autò-noms, i el 72% repetiria els seus estudis.

En la disciplina de disseny, el 49% dels graduats té contracte fix, el 74% treballa a temps complet, el 56% percep un sou de 2.000 euros mínims al mes, i set de cada deu graduats repetirien els estudis, proporció lleugerament inferior a la resta d’estudis.

Comentarios
Multimedia Diari