Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Parlón, Ballart, Mayoral i Giménez exigeixen al PSC que "s'oposi frontalment" al 155

Els alcaldes de Santa Coloma, Terrassa, Granollers i Castellar mostren el seu "radical desacord i rebuig" a l'anunci del govern espanyol

ACN

Whatsapp
Primer pla de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón. FOTO: ACN

Primer pla de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón. FOTO: ACN

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i els alcaldes de Terrassa, Granollers i Castellar del Vallès han reclamat al PSC que "s'oposi frontalment" a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució anunciat aquest dissabte pel govern espanyol. En un comunicat, Núria Parlón, Jordi Ballart, Josep Mayoral i Ignasi Giménez han expressat el seu "radical desacord i rebuig" amb la intervenció de la Generalitat de Catalunya i han recordat que els socialistes catalans sempre han treballat per "l'exercici i constant enfortiment de l'autogovern". Tots quatre adverteixen que la intervenció del Govern i el Parlament de Catalunya tindria conseqüències "irreparables".

"Expressem el nostre més radical desacord i rebuig a l'aplicació de l'article 155 i les mesures que se'n deriven, comunicades aquest matí pel govern de l'Estat", diuen Parlón, Ballart, Mayoral i Giménez. En el seu comunicat, els alcaldes socialistes demanen al PSC que "s'oposi frontalment a aquesta mesura i no validi, en cap cas, la seva posada en marxa". 

"El projecte dels socialistes catalans es fonamenta en l'exercici i constant enfortiment de l'autogovern de Catalunya. L'aplicació del 155 suposa, de fet, la suspensió de l'autonomia de la Generalitat i el Parlament de Catalunya, les conseqüències del qual serien irreparables", indiquen els alcaldes. 

A més, els batlles socialistes insten el govern de la Generalitat a no tirar endavant "cap mesura irreversible i unilateral i que, per tant, no faci cap declaració d'independència". "No és moment de prendre cap decisió que faciliti la ruptura", han indicant. "És imprescindible aturar el rellotge, congelar totes les condicions prèvies i asseure's a parlar sense exclusions ni línies vermelles", han expressat. 

Temas

Comentarios

Lea También