Pere Aragonès (ERC) exigeix recórrer al superàvit municipal que està als bancs

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha defensat que els ens supramunicipals han recolzat i assessorat als ajuntaments durant la gestió de la pandèmia. 

Europa Press

Whatsapp
El coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès. FOTO: ACN

El coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès. FOTO: ACN

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha exigit aquest dissabte al Govern central permetre als ajuntaments utilitzar el superàvit per afrontar la crisi del coronavirus: "És dels veïns i de les veïnes, no és dels bancs ni molt menys del Govern". 

"És indigne que en aquests moments s'estigui anunciant per part del Govern de l'Estat que vénen moments de restricció i que, alhora, els milers de milions d'euros que estan acumulats en comptes bancaris d'ajuntaments no es puguin utilitzar per la regla de despesa", ha lamentat durant un acte telemàtic amb alcaldes d'ERC. 

Ha demanat no cometre els mateixos errors que el 2008, quan la regla de despesa "va servir a l'Estat espanyol per fer que les retallades de la crisi del 2008 es fessin sobre les esquenes dels ajuntaments".

"Quin sentit té tenir aquests milers de milions al banc sense poder-los utilitzar?", ha preguntat, i ha afegit que la reconstrucció de l'economia després de la pandèmia ha d'allunyar a la societat de patrons que agreugin desigualtats.

3 eixos

Segons ell, "el dogma neoliberal està enfonsat i és necessari construir una altra manera d'entendre l'economia i la societat" a partir de tres eixos: l'economia social, la digitalització i la transició ecològica. 

"Hem d'aprofitar aquests moments de canvi i de disrupció per aconseguir una societat per a tots", amb una economia on la salut, les cures, l'alimentació i la investigació siguin capitals, ha defensat. 

Considera que això s'ha d'aconseguir a través de consensos, i que ERC està en posició d'aconseguir-los: "Els consensos basats en els valors republicans és el que ens fa avançar, i és el que ens fa avançar en el nostre objectiu clar: una Catalunya republicana, un país independent". 

"Farem aquesta reconstrucció a la manera d'ERC, posant els drets de la ciutadania per davant i pensant quin és el seu futur per a ells. I el millor futur sabem que políticament no és un altre que la independència", ha afirmat. "NOVA QUOTIDIANITAT" 

Ha destacat que ERC és un partit municipalista, que es preocupa pels drets de la ciutadania i que actua des dels ajuntaments contra la desigualtat i la corrupció, entre altres objectius. 

Ho continuaran fent --sosté-- en una etapa que ha definit com de 'nova quotidianitat': "A mi no m'agrada parlar de 'nova normalitat', perquè això que estem sofrint i el que ja sofríem abans, de desigualtats i falta de llibertats, no és normal". 

Per això, ha demanat regularitzar la situació de persones 'sense papers', amb independència del seu origen i situació, per poder fer polítiques per a tots, i ha dit que no es pot "tenir 150.000 persones a Catalunya que a ulls de la llei siguin invisibles".

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha defensat que els ens supramunicipals han recolzat i assessorat als ajuntaments durant la gestió de la pandèmia. 

Ha apostat per enfocar aquesta col·laboració des de la transparència, el feminisme, l'ecologisme, la participació política i altres "valors republicans".

En l'acte també han intervingut l'alcalde de Castelló de Farfanya (Lleida), Omar Noumri, i l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú (Barcelona), Olga Arnau. 

Temas

Comentarios

Lea También