Salva la vida amb un desfibril·lador a un home que havia patit un infart

L’actuació del farmacèutic va permetre reanimar la víctima després de quedar inconscient davant la seva botiga

11 agosto 2017 16:43 | Actualizado a 11 agosto 2017 16:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El titular de la Farmàcia Sarrià de Barcelona, Franc Capdevila, va salvar la vida d’un ciutadà que havia patit un infart a la via pública i es s’havia desplomat davant l’oficina farmacèutica, gràcies a un desfibril·lador que tenia a l’establiment, ha informat l’Associació Barcelona Salut.

Els fets van succeir al migdia del passat dia 8, quan un home d’uns 50 anys va patir un atac al cor i va quedar inconscient a la vorera, davant de la farmàcia barcelonina, ubicada al número 52 de l’avinguda de Sarrià.

Segons Franc Capdevila, els primers a auxiliar a la persona van ser un policia local i ell mateix, que van començar a fer les maniobres manuals de reanimació cardiopulmonar o RCP, ja que l’home havia perdut el pols i començava a tenir la cara morada.

Com que no reaccionava amb la reanimació manual, van optar per donar-li descàrregues

En no reaccionar amb aquestes primeres maniobres, el farmacèutic va fer ús del desfibril·lador de què disposa en la seva farmàcia, que va detectar la necessitat de començar a fer descàrregues, i a la tercera ocasió que se li va aplicar l’home va recuperar les constants vitals pel seu compte.

«Quan va arribar l’ambulància al lloc, l’home ja estava conscient i podia responia a les preguntes, moment en què va indicar que es deia Enrique», recorda Capdevila, que sent una «gran satisfacció» per haver instal·lat el desfibril·lador a la seva oficina farmacèutica i haver seguit un curset per utilitzar-lo, al costat de la resta del personal de la farmàcia.

Capdevila ha assenyalat que li agradaria que aquest episodi servís d’«amplificador» perquè «totes les farmàcies de Catalunya disposin de mitjans i coneixements» per reanimar ràpidament una persona que pateix un atac al cor, ja que en aquestes situacions «els segons compten».

Segons ha explicat l’Associació Barcelona Salut, que és la que facilita els desfibril·ladors a les farmàcies, es tracta de la novena vida salvada des de finals del 2014, quan es va iniciar la primera fase del projecte ‘Barcelona, ciutat cardioprotegida’, l’objectiu del qual és que totes les farmàcies disposin d’aquests aparells.

Comentarios
Multimedia Diari