«Sóc a Suïssa per recuperar la llibertat d’expressió»

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, diu des del país helvètic que seguirà «lluitant contra una persecució política brutal»

14 abril 2018 15:15 | Actualizado a 14 abril 2018 15:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha assegurat que és a Suïssa per continuar lluitant contra una «persecució política brutal», per recuperar la seva llibertat d’expressió i perquè a Catalunya es preservin els drets civils i polítics. Rovira ha explicat que es va veure «forçada» a emprendre el camí de «l’exili» davant el convenciment que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena dictaria presó preventiva. 

«El que més m’entristeix és que no sé quan podré tornar. Sóc conscient que he marxat per molts anys, que he deixat enrere moltíssima gent que m’estimo, molts paisatges, la meva ciutat i que la meva família haurà de fer un canvi brutal de vida», ha afegit. D’altra banda, Rovira ha revelat que només arribar a Suïssa es va presentar a les «autoritats corresponents» i els va explicar que fuig d’una «persecució política» per buscar «protecció».

Tres setmanes després d’arribar a Suïssa i de decidir no presentar-se al Suprem, Rovira explica els motius pels quals ha triat aquest país helvètic i les principals línies de la seva defensa davant l’ordre internacional de detenció dictada pel jutge Llarena. La seva defensa jurídica ja està en mans de l’advocat Jean-Marc Carnicé amb despatx a Ginebra.

«He marxat a la força, obligatòriament, si no el que havia d’assumir eren les conseqüències d’una persecució política absolutament desproporcionada que no cap en un sistema polític democràtic», ha assegurat Rovira per després afegir que tenia molt clar que el jutge Llarena dictaria presó preventiva per a ella i els altres líders polítics que havien d’anar a declarar com a «represàlia» per haver decidit sotmetre a votació la investidura de Jordi Turull com a president de la Generalitat. 

Marxar de Catalunya ha estat també per a la secretària general d’Esquerra Republicana de Catalunya una «mesura de protecció personal» també pensant en la seva filla de 7 anys.

Comentarios
Multimedia Diari