Tardà afirma que la via de diàleg amb Catalunya està morta

17 mayo 2017 21:22 | Actualizado a 22 mayo 2017 10:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha assegurat avui que "la via del diàleg" entre l'Estat i les institucions "està morta" i ha advertit que, per això, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, oferirà el pròxim dia 22 a Madrid "l'última oferta de diàleg".

Ho ha afirmat en la presentació del seu llibre "Procés cap a la independència", a la qual han assistit l'expresident de la Generalitat José Montilla, així com l'expresident i exconseller de Governació del parlament de Catalunya, Joan Puigcercós, els quals prologuen l'obra.

Tardà ha afegit que veu en el repte català "l'oportunitat" per a algunes autonomies, i fins i tot "per a la mateixa societat espanyola", ha opinat, de "posar en escac" l'ordenament de l'Estat amb la finalitat d'obrir un procés constituent i proclamar així una nova república.

Ha considerat que l'actual procés que passa a Catalunya és "innovador" i que ni les institucions catalanes ni la pròpia ciutadania havia comptat abans amb les "eines" per impulsar un referèndum d'aquesta naturalesa i fer pas al sobiranisme.

El diputat d'ERC ha qualificat de "joia de la corona" el fet que els últims anys "més catalans" vulguin "exercir el seu dret a decidir" i "no només els independentistes", ha aclarit.

Montilla, que també ha intervingut en la presentació, ha expressat que el procés que s'està duent a terme a Catalunya "no ha fracturat" la ciutadania, però sí que "ha creat móns paral·lels".

Ha afegit que aquesta "fractura" depèn de l'"esdevenir dels fets que vinguin ara".

Puigcercós ha atribuït el problema català a la "incapacitat" i "mandra ideològica" de tots els partits, fins i tot de Podem, d'"articular una nova proposta federal" i ha criticat els qui apostin pel model alemany ja que "no serveix i no encaixa" perquè no és extrapolable a una nació amb la diversitat cultural, històrica o lingüística d'Espanya. 

Comentarios
Multimedia Diari