Tensió en les concentracions de BCN per l'actuació de la Guàrdia Civil en el referèndum de l'1-O

Mitja dotzena de furgonetes dels Mossos d'Esquadra custodien la comandància de la Guàrdia Civil a la Travessera de Gracia, on s'han convocat concentracions de signe oposat, a favor i en contra sobre la preparació del referèndum

31 julio 2017 10:20 | Actualizado a 31 julio 2017 10:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mitja dotzena de furgonetes dels Mossos d'Esquadra custodien la comandància de la Guàrdia Civil a la Travessera de Gracia de Barcelona, on al migdia s'han convocat dues concentracions de signe oposat, a favor i en contra de les investigacions de l'Institut Armat sobre la preparació del referèndum de l'1-O.

La CUP ha convocat una manifestació davant aquesta comandància per protestar pels interrogatoris de la Guàrdia Civil en el marc de la investigació judicial pel referèndum anunciat per l'1-O, que coincidirà amb una altra convocada a través de les xarxes socials en suport als agents de l'Institut Armat.

Així, des de les 11 del matí, una trentena de persones s'han personat davant la caserna amb banderes espanyoles i corejant consignes a favor de la Guàrdia Civil.

Els Mossos han establert aquest dispositiu de seguretat per garantir l'ordre públic davant la coincidència de les dues concentracions i l'eventualitat que puguin sorgir enfrontaments.

La Unió de Guàrdies Civils (UniónGC), associació professional representativa en el Consell de la Guàrdia Civil, ha mostrat avui el seu "absolut rebuig" a l'acte convocat aquest migdia per la CUP i al "fustigament" als cossos de seguretat.

En un comunicat, UnionGC exigeix "que els cossos de seguretat de l'Estat no siguin blanc de la ira i la desraó", i tampoc no "siguin manipulats ni coaccionats" mentre compleixen amb la seva feina.

L'associació professional ha volgut expressar el seu "suport incondicional" a la presència de la Guàrdia Civil a Catalunya i "als nostres companys allà destinats".

De la mateixa manera, han assegurat, "volem traslladar el nostre total suport als companys Mossos d'Esquadra en tan difícils moments", han subratllat.

A més d'aquest acte contra la Guàrdia Civil, la CUP ha anunciat que dimarts sol·licitarà al Parlament un protocol perquè la Policia i la Guàrdia Civil no puguin entrar en el Parlament de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari