Tensió i càrregues policials en la manifestació dels CDR a Barcelona

Alguns manifestants independentistes han llançat pots de farina als Mossos

10 noviembre 2018 17:44 | Actualizado a 15 noviembre 2018 11:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Moments de tensió entre manifestants i Mossos d'Esquadra en la concentració convocada pels CDR que ha tingut lloc aquest dissabte al matí a la plaça André Malraux, prop de l'Arc de Triomf. En moments puntuals, els Mossos han carregat contra algun grup reduït de manifestants i en altres moments s'han vist també manifestants llançant farina als agents. El cordó dels Mossos ha impedit que els manifestants arribessin fins a l'Arc de Triomf, on acabava la marxa del sindicat policial Jusapol que els CDR s'havien proposat boicotejar. Totes dues protestes s'han diluït abans de les dues del migdia.

Més d'un miler de policies omplen el centre de Barcelona per reivindicar "l'equiparació salarial"

Més d'un miler de policies nacionals han respost a la convocatòria del sindicat Jusapol i s'han manifestat pel centre de Barcelona en un ambient festiu per reivindicar "l'equiparació salarial" amb altres cossos policials, enmig de gent disfressada i petards. S'han escoltat consignes per la millora de les condicions laborals i s'han vist algunes pancartes en contra dels polítics del "PPSOE", així com banderes espanyoles i d'altres autonomies com l'andalusa o l'asturiana. Els policies s'han volgut desmarcar de la participació de qualsevol moviment polític. De fet, tot i que hi havia el número dos de Vox, Javier Ortega Smith, els manifestants li han demanat que es mantingués en un segon terme.

En declaracions als mitjans, els convocants han explicat que un dels objectius de la marxa és "reivindicar el dret a reunió" que "no els van deixar acabar" a Barcelona el 29 de setembre.

Comentarios
Multimedia Diari