Torra i Sánchez es reuniran aquest dijous breument

Acord entre el Govern de la Generalitat i la Moncloa. Després de dies negociant, els dos executius han pactat el format de la seva trobada, aprofitant que el 21-D el Consell de Ministres se celebrarà a Barcelona.

20 diciembre 2018 07:15 | Actualizado a 20 diciembre 2018 07:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Finalment, aquest dijous a la tarda se celebrarà al Palau de Pedralbes una reunió formal entre consellers -encapçalats pel vicepresident, Pere Aragonès- i ministres –liderats per la vicepresidenta, Carmen Calvo- per abordar temes que encara anit estaven per tancar, segons van confirmar fonts del Govern i l’executiu estatal a l’ACN. Tampoc estava acordat qui acompanyaria els vicepresidents. Abans o després d’aquesta trobada, el president de la Generalitat, Quim Torra, i el del govern espanyol, Pedro Sánchez, es veuran breument, en un contacte que l’executiu català preveu com a protocol·lari i més informal, però que Moncloa espera que sigui una reunió amb tot el pes institucional. 

D’aquesta manera, Generalitat i Estat asseguren que la proposta de trobada entre presidents i la reunió entre governs es produeix, satisfent així les peticions de les dues parts. 

La trobada entre els dos mandataris ha estat en l’aire pels dubtes i les exigències de Torra, que es mou entre la pressió de l’ala més dura de l’independentisme, encapçalada per l’expresident Carles Puigdemont, la CUP, l’ANC o els Comitès de Defensa de la República (CDR) i la de l’ala menys radical, que representen Esquerra i una part del PDeCAT.

PP i Ciutadans
Els principals partits de l’oposició, PP i Ciutadans, qüestionen l’obstinació del cap de l’Executiu espanyol en veures amb el president de la Generalitat i mantenir viva la seva aposta pel diàleg, després dels incidents viscuts fa gairebé dues setmanes a Catalunya amb el tall de l’AP-7 i l’aixecament de trams de peatge per part dels radicals.

Comentarios
Multimedia Diari