Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un brot de sarna afecta 32 persones en un Centre d'Internament d'Estrangers

A dijous de la setmana passada, Catalunya havia registrat durant aquest 2018 set brots de sarna, que han afectat 59 persones, i entre els quals destaquen els dos viscuts al Moissès Broggi i el Sant Joan de Reus (Tarragona)

Diari de Tarragona

Whatsapp
CIE de la Zona Franca de Barcelona

CIE de la Zona Franca de Barcelona

Un brot de sarna ha afectat 32 interns del centenar d'immigrants del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, segons han informat a Europa Press fonts de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), que ha rebut la comunicació aquest dimarts. 

Els afectats procedeixen d'un grup de 41 immigrants originaris de Guinea, que van arribar en pastera i que van ser traslladats aquest dilluns des de la localitat andalusa de Motril (Granada), han explicat fonts policials a Europa Press, que han parlat de 30 afectats. 

En fer la revisió mèdica protocol·lària, els serveis mèdics del CIE van detectar el brot inicialment en sis dels interns, i finalment ho van diagnosticar a 32 persones del grup de 41, davant el que han rebut la visita aquest dimarts d'una infermera i un metge de l'ASPB. 

A tots ells se'ls ha aplicat el tractament tòpic preceptiu en el marc d'un protocol aplicat per salut pública, han remarcat les citades fonts, que han recordat que una vegada iniciada la teràpia la dolència no és contagiosa.

S'UNEIX A UNS ALTRES SET BROTS 
A dijous de la setmana passada, Catalunya havia registrat durant aquest 2018 set brots de sarna, que han afectat 59 persones, i entre els quals destaquen els dos viscuts al Moissès Broggi i el Sant Joan de Reus (Tarragona).

La sarna no és una malaltia de declaració obligatòria en casos aïllats, però l'obligació de comunicar-la es converteix en preceptiva quan es dona en forma de brot. 

Temas

Comentarios

Lea También