Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un nen de 8 anys procedent de Wuhan, nou cas sospitós de coronavirus a Catalunya

El pacient és al Clínic on se li realitzaran les proves i se'l traslladarà posteriorment a Sant Joan de Déu

ACN

Whatsapp
Un dels espanyols repatriats de la ciutat xinesa de Wuhan pel risc de coronavirus carrega maletes en un autobús abans de ser traslladat a l'hospital per la quarantena el 31 de gener. FOTO. ACN

Un dels espanyols repatriats de la ciutat xinesa de Wuhan pel risc de coronavirus carrega maletes en un autobús abans de ser traslladat a l'hospital per la quarantena el 31 de gener. FOTO. ACN

L'Agència de Salut Pública de Catalunya investiga un nou cas sospitós de coronavirus a Catalunya, un nen de 8 anys procedent de Wuhan, ciutat xinesa epicentre el brot. Segons ha confirmat aquest diumenge el departament de Salut, el pacient es troba en el Centre Hospitalari de Referència per a malalties d'Alt Risc, que és l'Hospital Clínic, i es preveu que se'l traslladi a l'Hospital Sant Joan de Déu, no per la gravetat, sinó perquè és el centre de referència infantil. Les proves que es realitzaran al laboratori de suport de vigilància epidemiològica descartaran o confirmaran finalment el cas. Aquest procediment segueix l'establert en el protocol d'actuació a Catalunya davant de casos sospitosos de coronavirus.

Els dos criteris epidemiològics establerts són haver estat a Wuhan menys de dues setmanes enrere -període d'incubació- o en contacte amb algú amb la malaltia; els dos criteris clínics, tenir una infecció respiratòria greu o bé tenir tos, dolor a la gola o febre encara que sigui de manera més lleu.

Si una persona compleix un dels dos criteris epidemiològics i un dels dos clínics, s'activa el protocol per estudiar el cas, que passa de sospitós a trobar-se en fase d'investigació.

Els resultats dels anàlisis tarden entre 24 i 48 hores, seguint el procediment establert al protocol d'actuació a Catalunya davant de casos sospitosos del nou coronavirus.

L'Agència de Salut Pública va descartar el dimarts passat el primer cas sospitós que es va detectar a Catalunya. Es tractava d'un home de 33 anys procedent de Wuhan que va presentar símptomes el dia abans i els anàlisis del qual van donar negatiu.

Temas

Comentarios

Lea También