Una nena d'onze mesos mor per meningitis

Salut assegura que “ha pres les mesures habituals de vigilància i prevenció de la malaltia en l’entorn” més proper del nadó

12 febrero 2018 10:42 | Actualizado a 12 febrero 2018 10:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una nena d’onze mesos d’edat de la comarca del Pla d'Urgell ha mort per meningitis a l’hospital Parc Taulí de Sabadell.

Fonts del Departament de Salut han informat que el Servei de Vigilància Epidemiològica de Lleida “ha pres les mesures habituals de vigilància i prevenció de la malaltia en l’entorn” més proper del nadó, que vivia a Golmés però anava a la llar d’infants a Mollerussa. La mort es va produir aquest divendres “per sèpsis pneumocòccica”.

Metges del Departament de Salut van reunir-se ja aquest divendres passat, després d’haver-se detectat el cas, amb les mares i pares d’alumnes de la llar d’infants de la nena i també amb tècnics municipals d’Esports, perquè la petita feia un curs a la piscina coberta municipal de Mollerussa.

Segons les mateixes fonts, el CAP s’ha posat en contacte amb les famílies dels cinc nens i nenes que compartien el curs de piscina amb la víctima, però com que el temps d’exposició és curt no hi hauria risc de contagi.

L’Ajuntament s’ha posat a disposició de la llar d’infants. El pare de la nena és del palau d'Anglesola però la família vivia actualment a Golmés. 

Segons informa el Canal Salut, la meningitis o malaltia meningocòccica és una malaltia infecciosa greu causada per un bacteri anomenat meningococ. Se'n produeixen casos durant tot l'any, però de manera més freqüent durant els mesos d'hivern i primavera.

Generalment són casos aïllats, però poden aparèixer també com a brot (presentació de dos o més casos relacionats), sobretot en familiars convivents i escoles. Aquesta malaltia pot presentar-se a qualsevol edat encara que és més freqüent en nens d'entre un i cinc anys.

Comentarios
Multimedia Diari