Más de Costa

35 treballadors de General Electric de la central de Plana del Vent de Vandellòs passen a dependre d'Alpiq

La companyia elèctrica suïssa va assumir el control de la central tèrmica de cicle combinat el passat 2011

ACN

Whatsapp
Imatge de la planta de cicle combinat de Plana del Vent. Foto: ACN

Imatge de la planta de cicle combinat de Plana del Vent. Foto: ACN

Els treballadors de General Electric assignats a la central de Plana del Vent de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (Tarragona) s'incorporen a la plantilla d'Alpiq Energía España, filial de l'elèctrica suïssa Alpiq AG. L'absorció afecta els 35 empleats a càrrec del manteniment rutinari, les operacions i la gestió integral del cicle combinat, que conservaran les condicions laborals actuals. Segons un comunicat, a partir d'ara, l'administració s'assimila a la resta de plantes europees d'Alpiq, amb una relació directa amb els empleats i la resta d'empreses que col·laboren. La companyia suïssa va prendre el control de la central el 2011, quatre anys després que Gas Natural Fenosa la posés en marxa.

Tot i l'absorció de la plantilla, la companyia de capital suís manté la relació a llarg termini amb General Electric, que continua com a responsable del manteniment programat dels trens de potència. El director general d'Alpiq, Guillermo Negro, assegura que l'operació "reforça" tant el "posicionament i el compromís" de la companyia a l'Estat espanyol, com la "vinculació territorial" amb el seu entorn més immediat.

La central genera al voltant de 250 llocs de treball directes i indirectes entre el personal dedicat a l'operativa, el manteniment i els serveis generals i industrials. L'any 2011, Alpiq va adquirir un dels dos grups generadors de 400 MW i els drets d'explotació del segon. Plana del Vent és una planta amb 800 MW de potència. La central té capacitat per produir el 2% de l'energia que l'Estat consumeix en un any, que és l'equivalent al consum elèctric de dos milions de llars. El grup té presència a 24 països de tot Europa, amb 8.300 empleats i una capacitat total instal·lada de 6.417 MW.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También