Altafulla i Torredembarra centren durant dos dies l’atenció del món casteller

Les dues poblacions poden perdre els castells de gamma extra; tot i així, hi ha previsió de castells de nou pisos

13 julio 2019 12:50 | Actualizado a 16 julio 2019 11:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Altafulla i Torredembarra viuran aquest cap de setmana dues de les diades més destacades del calendari casteller. Enguany, les colles hi arriben a ritmes diferents però esperen fer-hi un bon paper.

Avui a les sis de la tarda, la plaça del Pou d’Altafulla reunirà la Colla Vella, Xiquets de Tarragona, Castellers d’Altafulla i la reincorporació dels Castellers de Vilafranca, que l’any passat no van ser-hi presents.

Els vallencs esperen poder plantar els dos castells bàsics de nou tot i les baixes i completar la diada amb un castell de la gamma alta de vuit. Els de Vilafranca volen repetir la diada del Pla de la Seu per seguir afinant les peces per la gran cita de Vilanova i la Geltrú on volen estrenar la gamma extra.

Per part dels Xiquets de Tarragona, avui volen tornar-hi amb el 5de8 després d’aparcar el seu atac la setmana passada i volen repetir-hi els dos castells bàsics de vuit. Per part dels locals, les seves intencions són les de repetir el 3de7 i estrenar-hi el 4de7. Completarien la diada amb un castell de la gamma alta de sis com el 2de6.

A la mateixa hora però al Serrallo, els seus Xiquets volen seguir estrenant i si l’assaig d’ahir al vespre ho confirma, estrenarien el 4de7 amb el pilar. Al seu costat, els Xiquets de Reus tornen de vacances amb encara algunes baixes i poden fer una diada amb castells de set. Els Torraires per la seva banda voldrien repetir el 2de6.

Demà diumenge a les sis de la tarda, la vila de Torredembarra acollirà la diada del Quadre de Santa Rosalia amb la participació dels Nois de la Torre, la Jove de Tarragona i la Joves de Valls.

Els tarragonins volen fer-hi el 4de9 amb folre i el 3de9 amb folre, però tenen una baixa important que els condiciona i dependrà de l’assaig que van fer ahir al vespre. El tercer castell podria ser el 5de8, el 4de8 amb el pilar o fins i tot una estructura superior.

Per part de la Joves de Valls, estan treballant per dur-hi els dos bàsics de nou, amb l’estrena del quatre folrat. A l’espera de ser molta gent tant a l’assaig d’ahir com a plaça, els de la camisa vermella tampoc descarten poder estrenar el pilar de vuit amb folre i manilles a la festa major petita de Torredembarra.

Els Nois de la Torre per la seva banda volen aprofitar la cita per fer per primer cop tres castells de set aquesta temporada. Després de dur uns quants 3de7 al sac i havent pogut fer per fi el 4de7, els de la torre voldrien estrenar-hi el 3de7 amb el pilar.

Al migdia i a la tarda, els Nens del Vendrell faran un doblet a Banyeres del Penedes i a Calafell, dues diades on s’esperen veure castells de vuit per part de les colles participants.

A Cambrils, els locals i els de Vila-seca podrien atacar novament els castells de set pisos, en forma de 3de7.

Comentarios
Multimedia Diari