Más de Costa

Altafulla ja es prepara per la 12 edició de la Cursa 1 de Maig

L’organització, Els Atletes d’Altafulla i l’Ajuntament d’Altafulla, espera arribar als 900 participants entre infants i adults

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Aj. Altafula

FOTO: Aj. Altafula

Els Atletes d’Altafulla i l’Ajuntament d’Altafulla ja ho tenen tot a punt per a la 12 edició de la Cursa 1 de Maig que se celebrarà aquest dimecres al municipi, al voltant d’un marc incomparable com les Eres del Castell i la Vila Closa.

A hores d’ara, les inscripcions han superat els 700 participants entre infants i adults, i l’organització espera arribar als 900 inscrits com s’ha produït en passades edicions, ja que alguns atletes Open s’esperen fins al mateix dia de la cursa en inscriure’s. Amb tot, per a les curses infantils, la inscripció presencial es tanca el mateix dia de la prova a les 9:15h.

Com a novetat en aquesta edició, els Atletes d'Altafulla han posat a la disposició dels corredors Open aquestes últimes setmanes i de forma gratuïta, un entrenador llicenciat en Educació Física, que ha coordinat la seva preparació al Parc de Safranars.

L’esdeveniment es divideix en dues parts. La primera, que començarà a les 9:45h del matí i està dedicada exclusivament als infants amb diverses curses i distàncies, en funció de l’edat dels participants, i combina l’activitat física amb un ambient lúdic i festiu que fa gaudir als més menuts d’un dia d’esport i els inicia en la pràctica de l’atletisme.

I la segona, dedicada als més grans, que consisteix en una cursa que començarà cap a les 11:30h en un circuit urbà que passa per dintre de la Vila closa i acaba al Castell. Aquest circuit té una distància total de cinc quilòmetres, i és apte per a totes les edats i per a tots els estats de forma. La cursa està cronometrada amb xip i se surt des de davant del Castell d’Altafulla.

L’organització ha anunciat que hi haurà servei de guarda-roba i dutxes, cronometratge amb xip, bossa del corredor, avituallament líquid i sòlid a final de cursa (fruita, coca, entrepà, refrescos...), animació durant la cursa, inflables per als més petits, fàcil aparcament, assegurança i assistència mèdica. A més, tots els nens i les nenes seran premiats amb una medalla amb disseny exclusiu, coca i xocolata.

Des de l’organització s’espera que una vegada més la jornada sigui un èxit, i a més, tot indica, segons la previsió meteorològica, que el temps acompanyarà amb temperatures agradables, sense vent i un cel assolellat.

Per quarta edició consecutiva, es comptarà amb la prova “Corre amb un amic” per a nens i nenes amb discapacitat, que participaran, acompanyats amb un amic o sols, en una cursa de 130 metres no competitiva, i que va ser premiada amb el Premi Auriga Fuscus, del Consell Esportiu del Tarragonès, per als valors i la integració social.

Temas

Comentarios

Lea También