Altafulla tanca juliol amb una ocupació turística del 50%

Les dades són millor del que es podia preveure per la situació sanitària

17 agosto 2020 08:00 | Actualizado a 18 agosto 2020 08:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El juliol va tancar a Altafulla amb una ocupació turística del 50%, una xifra més alta que la mitjana de la resta del país, i millor del que s’esperava inicialment arran de la crisi pel coronavirus, subjecte als vaivens de la pandèmia i acompanyats de les diferents restriccions que s’han anat imposant.

Arribats al meridià del mes d’agost, es pot fer una valoració pel que fa a la primera quinzena, en què els allotjaments turístics compten amb una ocupació d’entre el 70 i el 80%, segons dades de l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA).

El president d’aquest col·lectiu, Josep Maria Lloret, s’ha mostrat moderadament satisfet davant les xifres registrades fins ara a Altafulla, tenint en compte les circumstàncies que concorren en aquesta situació d’excepcionalitat i, sobretot, comparativament amb les dades que es donen en altres indrets del país o de la mateixa Costa Daurada.

Per la seva banda, la regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla, Natàlia Sanz, s’expressa en termes semblants, la qual considera bàsic tenir en compte «la dinàmica del turisme que visita Altafulla, que és preeminentment de Proximitat».

Sanz considera positives les dades d’ocupació que hi ha hagut de moment a Altafulla, una afluència que també queda reflectida per la gent que ha passat per l’Oficina de Turisme que hi ha al bell mig de la plaça dels Vents, centre neuràlgic del barri marítim de la localitat. Aquesta mateixa afluència es constata en l’àmbit de carrer, i la concurrència en comerços i establiments de restauració.

Incertesa

Evidentment que aquest registre dóna unes xifres molt per sota de les assolides a l’any passat, la qual cosa evidencia la negativa afectació que ha provocat la crisi sanitària entre el sector turístic i comercial.

D’aquí que la incertesa planeja pel que pugui passar més enllà de mitjans de setembre, quan es tanqui la temporada que no haurà generat els beneficis suficients per a encarar la resta de l’any en què el turisme a la localitat es limita als caps de setmana.

En qualsevol cas, els empresaris turístics i el comerç local viuen pendents de com evolucioni la pandèmia en les pròximes setmanes per poder, com a mínim, mantenir l’ocupació del 70-80% que hi ha actualment, amb el temor de si podran assumir la lògica davallada en temporada baixa o bé alguns establiments hauran de tancar.

Comentarios
Multimedia Diari