Más de Costa

Bach vertebra el festival Pau Casals del Vendrell

Enguany compta amb la presència de l’organista principal de Notre-Dame, Olivier Latry, entre altres músics

Diari de Tarragona

Whatsapp
Enguany es podran veure dues projeccions sobre el mestre Casals.

Enguany es podran veure dues projeccions sobre el mestre Casals.

Johannes Sebastian Bach és el protagonista de la 39a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals, que tindrà lloc del 12 al 23 de juliol.

Sota l’eix temàtic Casals i Bach, l’edició d’enguany posa l’accent en la profunda admiració que sentia el Mestre pel compositor alemany, que també va ser font d’inspiració innegable de la seva obra. En paraules del mateix Pau Casals: «Bach és el moment més elevat i més pur de música de tots els temps». En el marc del Festival, es podran escoltar fins a una trentena de peces del compositor alemany.

El Festival, organitzat per l’Auditori Pau Casals i l’Ajuntament del Vendrell i que compta amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals, programa enguany set concerts amb artistes de l’escena nacional i internacional i dues projeccions sobre el Mestre amb actuacions en directe.

Giuliano Carmignola protagonitzarà el concert el 16 de juliol.

A l’edició d’enguany, destaca la participació al Festival de dos artistes internacionals de rellevància. D’una banda, el solista i concertista italià Giuliano Carmignola protagonitzarà el concert del dia 16 de juliol a l’Auditori Pau Casals del Vendrell Els concerts de violí, acompanyat dels flautistes Julia Gallego i Magali Mosnier i de la formació catalana Orquestra Da Càmera. 

De nou, el 19 de juliol, el violinista Carmignola oferirà un concert sota el títol, Els concerts de Brandenburg, que comptarà amb Justin Taylor (clavecí), Lucas Macias-Navarro (oboè), Magali Mosnier (flauta) i l’Orquestra Da Càmera. En tots dos casos, el repertori només inclourà obres del compositor alemany.

D’altra banda, el Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell també comptarà amb l’actuació estel·lar d’Olivier Latry, organista principal de Notre-Dame de París. El 18 de juliol oferirà a l’església parroquial del municipi un concert dedicat a Bach amb peces de Couperin i de Grigny.

El concert inaugural previst pel dissabte 13 de juliol a l’Auditori, i seguint la voluntat del Pau Casals de promoure el talent jove, anirà a càrrec del violoncel·lista Victor Julien-Laferrière, artista multipremiat i guanyador del Queen Elisabeth Competition 2017. Acompanyat del pianista David Kadouch, Julien-Laferrière interpretarà, a més de temes de J.S. Bach, dues sonates de Beethoven i Mendelssohn, compositors que van trobar en Bach una font d’inspiració essencial.

Més projeccions de Casals

En la programació també destaca la presència del jove clavecinista Justin Taylor, que, més enllà d’acompanyar el gran Giuliano Carmignola el dia 19 de juliol, dirigirà i tocarà amb la soprano catalana Elena Copons i la formació The Consort, el concert de clausura del Festival, Les més belles àries de Bach, el 23 de juliol. Completen el programa de la 39a edició del Festival, el concert del pianista Francesco Piemontesi, que abordarà el Bach més romàntic el 17 de juliol a l’Auditori. El 20 de juliol, el reconegut violoncel·lista alemany Alban Gerhardt interpretarà Les suites per a violoncel sol de J.S. Bach.

D’altra banda, seguint amb la tradició dels dos darrers anys, el Festival Pau Casals tracta de fer reviure Casals a la seva vila natal i difondre el seu llegat musical i humanístic, gràcies a una selecció de pel·lícules fetes al llarg dels darrers trenta anys de la seva vida. La Fundació Casals s’ha dedicat a aplegar tots els documents audiovisuals inèdits de Casals, restaurar-los i conservar-los: concerts, assaigs, reportatges, entrevistes, Màster Classes, testimonis... Aquests documents van ser filmats o gravats a Puerto Rico, Prada de Conflent, Marlboro, Berlín, Budapest, Califòrnia, el Japó, Suïssa o Mèxic.

Francesco Piemontesi abordarà el Bach més romàntic.

Així doncs, a banda dels concerts que ofereix la programació, la 39a edició també presenta activitats complementàries a les propostes musicals: Pau Casals en imatges.

Dos sessions de projeccions a l’aire lliure a la plaça del Tívoli del Vendrell, que tindran lloc el 12 i el 22 de juliol a les 22 h. La projecció dels audiovisuals anirà precedida d’actuacions en directe, en el primer cas, de Victor-Julien Laferrière (violoncel) i Magali Mosnier (flauta), que participen dels concerts del Festival, i, en el segon cas, del Cor Zongora, format per cantants, alumnes o exalumnes de l’Escola de Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, dirigits per Montserrat Meneses.

Les entrades per assistir al Festival es podran adquirir a partir del 15 de maig a les taquilles de l’Auditori Pau Casals del Vendrell o bé per internet a la pàgina web: https://www.auditoripaucasals.cat. Per la seva banda, la primera tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Festes i Turisme, Eva Serramià, va comentar que l’any que ve el festival celebrarà la seva 40a edició i que el Vendrell «serà la capital de la cultura catalana».

Temas

Comentarios

Lea También