Bufandes fetes amb amor per les àvies cambrilenques

Cada dilluns un grup de dones es troba al Casal de la Gent Gran per fer peces solidàries per lluitar contra la soledat de les persones grans

12 febrero 2019 11:19 | Actualizado a 12 febrero 2019 11:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de fa uns quants anys, un grup de dones grans es troba cada dilluns a la tarda al Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils per fer bufandes. La iniciativa, impulsada pels Amics de la Gent Gran, té el nom de La bufanda de la iaia i té l’objectiu de ser un espai de socialització per a les persones que hi participen. 

Magda Civit, responsable dels Amics de la Gent Gran de Cambrils, explica al Diari que les trobades es fan des de setembre a juny i que cada setmana es reuneix un grup d’entre 10 i 15 dones que fan aquestes peces. «Cada vegada hi ha més àvies. No només venen persones grans, també voluntaris que volen participar en aquesta iniciativa», apunta Civit. 

Aquestes peces s’elaboren amb diferents tipus de teixits i es posen a la venda per a recaptar fons que es destinen íntegrament als programes de lluita contra la soledat i l’exclusió de la gent gran.  

Unes bufandes solidàries que es venen en alguns mercats, com per exemple el de Nadal, i a la botiga online dels Amics de la Gent Gran. Cada peça inclou una targeta amb el nom de la persona que l’ha fet, les hores dedicades i la seva edat. 

Noves delegacions
Magda Civit afegeix que des de l’entitat es vol impulsar noves delegacions a la demarcació per estendre la iniciativa a altres llocs com Tarragona i Reus. Un espai on també hi poden anar les persones a aprendre a fer una bufanda de la mà d’una àvia. 

Comentarios
Multimedia Diari