Cambrils arregla el pont de la riera de Maspujols danyat per la tromba d'aigua de l'octubre

S’inverteixen prop de 59.000 euros en la reparació de diferents trams del passeig marítim de llevant i el parterre de la platja de Vilafortuny

28 noviembre 2019 09:00 | Actualizado a 29 noviembre 2019 17:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Serveis de l’Ajuntament de Cambrils va iniciar, a finals de la setmana passada, les obres d’arranjament de les diferents instal·lacions del passeig de llevant que s’havien deteriorat per l’ús, l’envelliment i els agents corrosius propis de l’espai. En concret, l’actuació es centra en la renovació del pont de fusta de la riera de Maspujols, la reparació de diferents trams del passeig marítim i la pavimentació del parterre que hi ha davant la platja de Vilafortuny.

Els treballs, a càrrec de l’empresa Bosir, SA, compten amb una inversió de 58.968 euros, IVA inclòs. L’acció més destacada és la que s’està fent al pont de la riera, que tenia diferents taulons de gusta bastant malmesos. Des del govern es va creure oportú treure totes les peces i renovar-les per poder tenir de nou en bon estat el pont que connecta l’Esquirol amb la zona del Cavet. Els operaris, que han tallat l’accés als vianants i ciclistes, ja han retirat els taulons i estan instal·lant els nous.

«Són unes obres molt necessàries perquè el pont feia temps que no estava en bones condicions. Millorar el passeig de llevant era una de les nostres prioritats perquè aquest tram és un dels nostres aparadors principals», assegura Lluís Abella, regidor de l’àrea.

Per altra banda l’empresa també ha tret les tarimes de fusta ubicades a la zona de la platja del Cavet que estaven en mal estat i les han substituït per paviment de lloses de formigó. Una mesura amb la qual s’ha donat continuïtat al passeig de llevant i s’ha facilitat el pas als ciclistes que passen sovint per la zona i que en els darrers mesos s’havien trobat amb més d’una peça aixecada que podia suposar un perill per les persones que hi circulaven.

Així mateix s’han arreglat les rasants i s’ha canviat el paviment de la zona on es creuen les persones que passegen per l’avinguda Diputació i es troben amb els ciclistes que s’incorporen al carril bici. Un tram que s’ha millorat pensant en l’accessibilitat d’aquest espai de transició i evitar els problemes existents entre els usuaris.

Per últim, el projecte també contempla la pavimentació d’un parterre de sorra que hi ha a la platja de Vilafortuny, ubicat entre el mur de la platja i el passeig. Cal dir que les obres es van adjudicar el passat mes de maig i inicialment l’objectiu era executar-les abans de l’estiu.

Per altra banda, també es va licitar les obres de reparació del paviment de la calçada a la urbanització Urcavisa de Vilafortuny. Un projecte adjudicat a Obras y Hormigones Blanco per 15.000 euros que es centrarà en millorar aquells punts que estan bastant afectats pel pas del temps, com per exemple, els carrers Atenes, Guatemala o Granada.

Millora dels carrils bici

El departament de Serveis del consistori també ha dut a terme aquestes darreres setmanes un pla de renovació dels carrils bici que hi ha el municipi i que sumen prop de 30 quilòmetres. La brigada ha arreglat aquells trams que s’havien vist afectats per les arrels dels arbres i que també estaven trencats. A més, s’ha renovat la pintura vermella del terra i s’ha construït un nou tram de carril davant l’institut La Mar de la Frau, una acció que responia a les peticions dels usuaris que circulen habitualment per aquest punt, així com els estudiants del centre. Tal com va apuntar fa uns mesos Lluís Abella, la intenció del govern és fer un pla integral per millorar la comunicació entre les vies.

Comentarios
Multimedia Diari