Cambrils dedica el cicle solidari ‘La Mar de Cinema’ als refugiats

El cambrilenc Marco Martinez Esteban, capità de Proactiva Open Arms, oferirà una xerrada per explicar la seva experiència

08 mayo 2018 13:40 | Actualizado a 08 mayo 2018 13:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i la regidora de Cooperació i  Solidaritat, Ana López, han presentat aquest matí el primer cicle solidari “La Mar de Cinema”, que se celebrarà del 17 al 31 de maig al Cinema Rambla de l’Art.

També han intervingut en la presentació Mercè Rota de l’ONG el Sueño de la Campana, en representació del Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària; Júlia Garcia del Banc del Temps; Víctor Feliu, president d’ACTE (Associació Cultural Cinematogràfica del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre); Mònica Andreu, tècnica municipal d’Immigració, i Yolanda Martínez, del Departament de Joventut.

L’alcaldessa de Cambrils ha destacat la importància de sensibilitzar la població i donar suport a les persones refugiades i ha donat les gràcies a totes les associacions implicades en l’organització del cicle.

Per la seva banda, la regidora de Cooperació ha contraposat el mar dels refugiats amb el de la Fira Marítima, que s’inaugurarà el mateix dia de la primera projecció del cicle solidari. “Són dos mars molt diferents, un mar amic ple d’oportunitats que hem de fomentar i estimar i un mar tràgic que s’ha de rescatar i salvar”, ha reflexionat la regidora.

“La Mar de Cinema” és fruit del treball conjunt del Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària, Proactiva Open Arms, el Banc del Temps de Cambrils, l’Ajuntament de Cambrils i ACTE. L’objectiu del cicle solidari és remoure consciències i recaptar fons per l’ONG Proactiva Open Arms, que treballa salvant vides a la Mediterrània.

El cicle consistirà en la projecció de tres documentals, l’exposició de fotografies “Síria, la paraula de l’exili” i una xerrada del cambrilenc Marco Martínez Esteban, capità de Proactiva Open Arms.

Programació

Els dijous  17, 24 i 31 de maig a les 20:15 hores al Cinema Rambla de l’Art es projectaran tres documentals que acostaran al públic la realitat de persones que han hagut de fugir del seu país per motius diversos com les guerres, la pobresa o la persecució política.

D’altra banda, el 31 de maig a les 19 hores hi haurà la xerrada del cambrilenc Marco Martínez Esteban, capità de Proactiva Open Arms, que parlarà de la seva experiència rescatant persones refugiades. L’acte també comptarà amb la participació d’un grup de joves cooperants que explicaran la seva estada a Grècia.

Comentarios
Multimedia Diari