Cambrils es vesteix de festa

El periodista Xavier Pérez Esquerdo pronunciarà avui el pregó. Els elements festius seran els altres protagonistes del dia. Consulta el programa

19 mayo 2017 21:55 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El comunicador Xavier Pérez Esquerdo protagonitzarà avui l’acte que donarà inici de manera oficial a la Festa Major de la Mare de Déu del Camí de Cambrils: el pregó. Ho farà compartint protagonisme amb el bestiari i les entitats festives, que vestiran un vespre de divendres carregat d’activitat.

Però un dels plats forts arribarà demà amb la Nit del Foc, organitzada per la Colla Gegantera local Tota l’Endenga i que arriba a la 24a edició. Hi participaran vuit colles: els diables de la Ràpita, Tortosa, Balaguer, Pratdip, Granollers, Cervera, Lleida i Cambrils. Segons Marc Gibert, diable cambrilenc, «participar -hi és molt significant, la gent ens segueix a nosaltres, és molt divertit». Els timbalers, gegantins i portadors de torxes també acompanyaran als diables. Els primers en cremar seran els petits, a la tarda amb els de Cambrils, els Diables infantils de la Concà de Barberà i els de Lleida. Després, la canalla podrà recuperar forces amb coca i xocolata.

A les 22h es reuneixen les colles grans a la Plaça de la Vila mentre arriben les torxes del Marqués de los Vélez. Allà comença l’encesa de la Plaça, que es va dispersant pel nucli antic. Les bèsties de Cambrils, la Farnaca, el Lluert i el Marquès de los Vélez, no es perdran el correfoc. A la plaça del Setge, els diables donaran pas a l’Encesa final i l’espectacle pirotècnic.

La festa continua al Parc del Pinaret amb els concerts de la Ghuetto Orquestra i PD Peixampler.

Comentarios
Multimedia Diari